Reklaam sulgub sekundi pärast

NIIMOODI REISIB KUNINGANNA ELIZABETH: kaasas veri ja WC-paber

Kuninganna Elizabeth on võimul olnud juba 65 aastat. Aastakümnete sisse on mahtunud mitmeid riigivisiite ja delegatsioone välismaal, kui täpsem olla, siis on kuninganna külastanud 128 riiki. Kõige rohkem on kuninganna külastanud Kanadat, kus ta on käinud ligikaudu 27 korda, kirjutab The Telegraph.

91-aastase Elizabethi reisimine on hoolikalt ette planeeritud. Ta lendab alati eralennukiga ja tema heaolu eest hoolitseb lennukis suur hulk töötajaid. Ajaleht pani kirja eriskummalised nõudmised, mis kuningannal on.

1. Mustad riided

Kuningannal on reisidel alati kaasas vähemalt üks komplekt musti riideid, juhuks kui reisi vältel tekib vajadus leinarõivasteks. 1952. aastal, kui Elizabeth koos abikaasa prints Philipiga Keeniat külastas, suri ta isa ning printsessist sai reisi jooksul kuninganna. Elizabethil polnud kaasas ühtegi musta riietuseset ning enne, kui ta lennukist välja võis astuda, toodi talle leinariided.

2. Verepank

Kõikidel kuninganna reisidel on kaasas ka arst, kes hoolitseb tema ja printsi tervise eest. Kui Elizabeth külastab maad, kus on raskusi tema veregrupi vere saamisega, võetakse reisile kaasa ka talle ja printsile sobiv veri. 

3. Initsiaalidega teekann

Kuninganna on väga valiv, millist teed ta joob. Ta joob teed igapäevaselt ning reisidel on tal kaasas initsiaalidega teepott, mille sees talle märjukest keedetakse. 

4. Mõõdukalt maitsestatud toit

Kuninganna toidu eest hoolitsetakse väga täpselt ning ühtlasi jälgitakse ka seda, et tema toidu sisse ei pandaks küüslauku ega vürtse. Sedasi ennetatakse, et kuninganna hingeõhk ei haiseks ebameeldivalt, kui ta inimestega kohtub. 

5. Kindel WC-paber

Elizabethil ja Philipil on reisimise ajaks oma tualettruumid. Ühe endise töötaja sõnul põhjustab tualettruumi korrashoid rohkem peavalu kui miski muu. Nimelt peab tualetis olema kindel WC-paber ja õiged käterätikud.

6. Puudub pass

Elizabeth on ainus kuningliku pere liige, kellel pole vaja passi. Sellest hoolimata peab ta alati riigist väljudes ja sinna sisenedes tegema isikukontrolli. Ta peab kontrollis ütlema oma täisnime, vanuse, aadressi, rahvuse, soo ja sünnikoha.