Reklaam sulgub sekundi pärast

NOOR EMA RÄÄGIB, miks teda Facebooki beebigrupist välja visati

Facebookis on loodud mitmeid gruppe, nende seas ka beebigruppe, mis on mõeldud lapseootel naistele ning emadele. Kuid kes oleks osanud arvata, et toetuse ja abi asemel on mõned grupis lausa sellised, et kui sulle grupilooja nägemus ei meeldi, siis visatakse sind välja ja blokeeritakse ära.

Facebookis on loodud mitmeid gruppe, nende seas ka beebigruppe, mis on mõeldud lapseootel naistele ning emadele. Kuid kes oleks osanud arvata, et toetuse ja abi asemel on mõned grupis lausa sellised, et kui sulle grupi looja nägemus ei meeldi, siis visatakse sind välja ja blokeeritakse ära.

Buduaarile saatis oma loo Maris (nimi muudetud), kes Facebooki beebigrupist välja visati, sest ta julges teistmoodi mõelda kui grupi looja.

Loe Marise kirja allpool:

Mind visati Facebooki beebigrupist välja ja blokeeriti ära ainult sellepärast, et minu arvamused ja vaated ei läinud kokku grupi looja omaga. Kommenteerisin seal üht postitust ja selgus, et minu kommentaar ei meeldinud talle, seega mind blokeeriti tema poolt ära nii, et ma enam üldse ei näegi Facebookis seda beebigruppi. Minu arvates on see naeruväärne ja lapsik käitumine ühe 30ndates eluaastates oleva naisterahva poolt.

Enne minu väljaviskamist on grupist ära saadetud ka niinimetatud „vaikivad vaatlejad“ ja ka need, kelle küsimused või vaated ei sobinud grupi looja vaadetega. Öeldi kohe otse, et selliseid ei ole meil siia gruppi vaja. Nagu kunagi oli nõukogude kord, kus teisitimõtlejad või mittesobivad isikud kuskile kaugele külmale maale ära saadeti.

Iga Facebooki beebigrupi alguses on kirjas lühike eessõna, et selles grupis räägime kõigest, küsida võib kõike ja eelkõige oleme kõigi liikmete, rasedate naiste vastu sõbralikud, sallivad ja tolerantsed. Nii ka minu beebigrupis ja päris alguses oli mõnda aega kõik tore, aga siis hakkasid tulema „plahvatused“ grupi looja poolt - ta hakkas kustutama ära liikmete teemapostitusi, et nii ikka ei sobi, ei kõlba kirjutada-küsida, kuigi need teemapostitused olid väga liberaalsed ja viisakad. Kui grupi loojale ei meeldinud, siis teema kustutati. Õhkkond läks üha pingelisemaks, tekkis arusaamatus, et mida siis üldse tohib ja ei tohi kirjutada. Grupis tekkis punt naisi, kes olid nagu käsilased adminile ehk grupi loojale, ja nad jälgisid, kes ja kuidas ja mida postitas.

Selle beebigrupi looja võis ise tulistada nii palju teravaid postitusi, kui tahtis, aga kui keegi teine julges talle samamoodi teravalt vastata, siis oli kohe hädakisa lahti, et kuidas ikka nii võib käituda? Aga temale oli kõik lubatud - ta oli ikka tõeline roomaja ajuga persoon, kes käskis, poos ja laskis nii nagu tahtis. 

Rasedus on ilus aeg ning me kõik oleme sel ajal pisut rohkem haavatavad ja mul on väga kahju, kui mõni naine on oma olemuselt kitsarinnaline ja mõistmatu.

Rohkem sallivust võiks olla, sest meil kõigil on õigus oma arvamusele, mis ei pruugi alati ühtida teiste arvamusega. 

Olgem ikka sõbralikud ja toredad rasedad naised, siis on meie lastel ka mõistvad emad ja lapsed kasvavad mõistlikud.

Buduaarile Mariselt