Reklaam sulgub sekundi pärast

Nördinud lugeja: Tallinna toidupoes müüakse ebakõlblikke maiustusi

Buduaari lugeja avastas Tallinna kesklinnas asuvas toidupoes väga ebameeldiva asjaolu, nimelt läks ta maiustuste letti, et sealt paar pakki Laima šokolaadikomme "Roks" osta, ning mis selgus - selles poes müüakse "parim enne" kuupäeva ületanud komme ja veel täishinnaga! Kui palju selliseid komme poodides tegelikult müüakse, seda ei tea keegi, aga ettevaatlikuks teeb selline halb kogemus küll... .

Buduaari lugeja avastas Tallinna kesklinnas asuvas toidupoes väga ebameeldiva asjaolu, nimelt läks ta maiustuste letti, et sealt paar pakki Laima šokolaadikomme "Roks" osta, ning mis selgus - selles poes müüakse "parim enne" kuupäeva ületanud komme ja veel täishinnaga! Kui palju selliseid komme poodides tegelikult müüakse, seda ei tea keegi, aga ettevaatlikuks teeb selline halb kogemus küll ... 

"Ei mingit märget, allahindlust, mitte midagi ... kui ise poleks kuupäeva vaadata taibanud, oleksin kolm pakki ebakõlblikke komme täie raha eest koju viinud," kirjutab pettunud lugeja.

Lugeja ei jätnud asja niisama, vaid läks müüjat otsima. "Võtsin ühe kommipaki näppu ja viisin selle saaliteenindajale näha. Küsisin, et miks teil müüakse komme, mille "parim enne" on 10 päeva möödas. Blondipäine neiu ei osanud mulle midagi öelda, uuris, et kas ma tahaksin mõne teadjama inimesega rääkida. Ütlesin, et jah, oleks tore küll. Neiu kadus riiulite vahele ning ilmus paar minutit hiljem tagasi öeldes, et tal kästi kõik sellise kuupäevaga kommid riiulitelt ära korjata, ja et kahjuks ta ei saa mulle allahindlust teha nende kommide pealt. See ajas veel eriti marru, sest andke andeks, miks ma peaksin tahtma mingitki raha maksta kommide eest, mille "parim enne" on möödas? Teadjamat inimest ta ei leidnud, seega jalutasin poest välja ja kogu moos," kommenteerib lugeja.

Pärast väikest uurimustööd selgub, et "parim enne" märgistusega toidu müük tarbijale ei ole keelatud ka pärast pakendil näidatud tähtpäeva möödumist juhul, kui tarbijat teavitatakse sõnaselgelt, et toidu "parim enne" on möödas. Lisaks peab selline toit olema eraldatud muust toidust. Antud olukorras oli neid reegleid ülbelt eiratud, mis on tarbija suhtes ülekohtune.

Kas nüüdsest peale tuleb poes ka šokolaadikommide säilivustähtaega näpuga taga hakata ajama?

Kui ka sinul on mõni sarnane kogemus, siis kirjuta sellest julgelt [email protected]

 

Buduaar