Reklaam sulgub sekundi pärast

Nõuandeid kevadiseks suurpuhastuseks

Kindlasti tundub praegu termomeetrit vaadates kevadkoristuseks naeruväärselt vara. Kuid see pole tõsi!

Kindlasti tundub praegu termomeetrit vaadates kevadkoristuseks naeruväärselt vara. Kuid see pole tõsi!

Kevadkoristuse mõte ei ole mitte koristada kevadel, vaid olla kevadeks suurpuhastusega ühel pool, et kaunist aastaaega puhtas kodus vastu võtta. Ja et põhjalikult valmistuda, tuleb alustada vara!

Tuba korraga
Selle asemel, et püüda üle kogu elamise kõike korraga teha, võta üks tuba korraga. Ära sea endale ajapiiri, vaid vali üks ruum ja keskendu sellele. Tee vähehaaval, aga põhjalikult.

Taasta sära
Et plaaditud pinnad köögis ja vannitoas kiiresti uuesti särama lüüa, sega omavahel 50:50 suhtes valgendajat ja vett ning tõmba pinnad selle seguga üle. Jäta 20 minutiks seisma ja loputa põhjalikult, et valgendi eemaldatud saaks. Tulemus on särav!

Lisa aknapesuvette äädikat
Selle asemel, et osta klaasipesuvahendeid, pihusta akendele vee ja äädika segu. Rasv ja mustus kaovad juba kerge pühkimisega vaat et iseenesest!

Tolmuta kardinaid
Kui kardinaid otsest pesu ei vaja, küll aga tolmutamist, viska need koos niiske käterätiga kuivatisse. See eemaldab suurepäraselt tolmu. 

Korista ülevalt alla
Seda peaks küll endagi terve mõistus ütlema, kuid igaks juhuks: kui koristad ülevalt alla, ei muuda sa juba puhastatud pindu uuesti tolmuseks. Kõigepealt lagi, laealused riiulid, seinad, madalamad pinnad ja kõige viimaks põrand.

Sorteeri
Hoia kõik majapidamises leiduv väike pudi-padi kontrolli all sildistatud hoiukarpide abil. Ole enda suhtes aus: asjad, mida sa ei kasuta, anna ära või viska minema.

Vähenda allergeene
Puhasta kõik polsterdatud mööbliesemed ja tekstiilpinnad, et vähendada tolmulestade arvukust ja seeläbi allergiate tekkevõimalust. Võimalusel pese kõik asjad läbi.

Sügavpuhasta vaipu
Kui vaibad on suured ja rasked, vii need puhastusse. Kergemaid kaltsuvaipu võid käsipesu programmiga ka koduses masinas pesta, kuid klopi need enne hoolikalt puhtaks ja ära kasuta tsentrifuugi!

Ära tee kõike üksi
Kui jagad oma elukohta kellegagi, ära kraabi end üksi ogaraks! Jagage ülesanded sõbralikult omavahel ära.