Reklaam sulgub sekundi pärast

NÕUSTAJAD ÕPETAVAD: Kuidas viia seks uuele tasemele?

Seks on midagi nii ilusat ja loomulikku, et tundub, et kui te mõlemad seda naudite, siis ongi kõik hästi. Ja tegelikult see nii ongi, kuid on olemas mõningad väga lihtsad võimalused, millest teadlik olles võib oma voodielu hoopis teisele tasemele viia.

Seks on midagi nii ilusat ja loomulikku, et tundub, et kui te mõlemad seda naudite, siis ongi kõik hästi. Ja tegelikult see nii ongi, kuid on olemas mõningad väga lihtsad võimalused, millest teadlik olles võib oma voodielu hoopis teisele tasemele viia.

„Nii, nagu sa seksid, nii sa ka elad, ütleb nõustaja Kaire Rokk, sest naise sõnul hellitab elu just neid inimesi, kellest kiirgab kirge, iha ja naudingut. „Kui järgid kompromissitult ausalt oma seksuaalsuse näidatud rada, siis viib see sind otse Algallikani ehk duaalsusvaba olemiseni, kus sa oled sina ise ilma hirmudeta, kus sa oled puhas armastuse läte, täiendab Kairet tema kolleeg Rikka Toman.

Jälgi oma hingamist teadlikult

„Kui pöörad tähelepanu oma hingamisele, siis kaotab kontroll sinu üle võimu, teab Toman. Hea nipp mõtete täielikuks väljalülitamiseks seksi ajal on hingamise jälgimine. Teadvusta oma hingamist, see peaks olema sügav ja aeglane. Proovi hingata kõhu ja suguelunditeni välja – see toidab ja ergutab neid ning aitab seksuaalenergial elustuda. „Sel hetkel, mil sa hakkad kõhuga hingama, hakkad sa tegelikult seksima, teab Rokk.

Miks on nii oluline oma hingamist jälgida? „Hingamise peamine ülesanne füüsilisel tasandil on närvisüsteemi kaudu muuta siseorganite verevarustust ja lihaste toonust. Inimese kehas eristatakse kaht erinevat närvisüsteemi, mis saavad mõjutuse erinevast hingamisviisist ning hingamisviisi määravad ära tunded, mida tunneme. Negatiivsete ja ebamugavate tunnete ajal tõmbub keha kokku ja lihased lähevad pingesse, sest halb emotsioon mõjutab sümpaatilist närvisüsteemi läbi pinnapealse hingamise,” ütleb Toman ja lisab, et see on vajalik selleks, et keha mõistaks, et ta on ohtlikus olukorras, millest tuleb ära põgeneda või läbi võidelda.

„Sügav hingamine seevastu mõjutab parasümpaatilist närvisüsteemi ning ütleb kehale rahustavalt ja hellitavalt, et kõik on hästi ja sa võid käesolevat hetke nautida. Seda mõistes saab hingamine sulle kasulikuks eneseabivahendiks, sest teadlik sügav hingamine lahustab halvad emotsioonid ja rahustab keha ning loob valmisoleku naudingute vastuvõtmiseks. Sinu kehaline heaolu kasvab, mõtted muutuvad selgemaks ja positiivsemaks ning sinu elukvaliteet muutub õnnelikumaks.”

Ole hetkes!

Tantra mõtteviisi järgi pole oluline orgasm ja lõpptulemus, vaid teekond, liikumine. Mida rohkem lõdvestud ja kulgemist naudid, seda rohkem sa tunned ja avastad. Seetõttu on soovitatav vahekorra ajal keskenduda käesolevale hetkele. „Iga hetk on täisväärtuslik ning väärib kogu meie tähelepanu ja pühendumist. Hetkes elades muutud sa väekaks ning hakkad valitsema oma mõtteid, tundeid ja keha. Viibides oma mõtetes tihti minevikus, täidad sa oma elu masendusega ning su seksuaalenergia seisab. Elades tulevikus, oled sa ärev ning su seksuaalenergia liigub liiga kiiresti ja ei allu sinu tahtele. Olevik on ainus paik, kus sa saad olla rahus ja kohal. Sinu seksuaalenergia liigub vabalt ning allub sinu tahtele,” räägib Toman ja lisab, et hetkes olles elad sa ihas ja naudingus, mille vastandiks on seksuaalne erutus. „Neid tundeid peetakse ekslikult üheks ja samaks, kuid tegelikult on need kaks täiesti erinevat tunnet.”

Minetades iha ja naudingu, võivad keskeas inimest tabada tervisehädad. „Meestel võib tekkida impotentsus ja naistel frigiidsus. Seksuaalses erutuses elades ei ole sa kunagi rahul ning jooksed pimesi millegi järgi, mille kohta sa isegi ei tea, mis asi see on, mida sa meeleheitlikult püüad. Selliselt elavad inimesed ei suuda luua püsisuhteid ja on pidevas armastuse ärateenimises või selle otsinguil.”

Häälitse

Kas julged sellest oma partnerile häälitsustega teada anda, kui sul tõeliselt hea on? Kui ei, siis see oleks taas kord üks väikene asi, millega saaksid oma voodiellu muutusi tuua. „Voodis häälitsemine paneb liikvele uue energia, mis on äärmiselt tähtis, räägib Kaire.

Sama meelt on ka Rootsi suhtlemistreener ja hingamisterapeut Johan Ekenberg. „Et elada ekstaatilist seksuaalelu, tuleb sul oma instrument häälde seada, kirjutab Ekenberg oma raamatus „Seks – kiirtee jumala juurde, vihjates sellele, et paljud naised on hääleliselt väga pärsitud ning meie suust väljuvad vaid väljapeetud viisakused. „Kui suudad teha hääli, mis on kooskõlas sinu kehaliste aistingutega, ja sinu näol peegeldub see, mida tunned alakehas, oled sa elav ja usaldusväärne armastuspartner, ütleb ta ja lisab, et märksõnaks siin on harjutamine. „Julge rääkida sellest, mida tunned ning ära hoia tagasi spontaanseid häälitsusi, mis tahavad naudingu ajal kuuldavale tulla, vaata oma partnerile silma ja avasta, kuidas nauding välja näeb!

Üks tähtis asi, mida Toman kõikidele naistele soovitab, on rääkida oma mehega ja kiita otseselt tema meheau. „See meeldib neile väga! teab Rikka ning lisab, et naiste puhul on juba ammu teada, et tee naise südamesse algab sellest, mida ta kuuleb. „Naisel on lihtsam oma salapaiku mehele avada, kui mees on esmalt sõnade ja puudutustega tema südame avanud.”

Teada on, et meeste puhul on oluline osa elus võistlusmomendil. „Juba väiksena hakatakse võtma mõõtu kõiges, mida mõõta annab. Seda nii kaudselt kui ka otseselt. Üks olulisim mõõduvõtmine leiab aset lingam’ite pikkuse ja suuruse osas. Selles, kui palju ja kui efektiivselt ejakuleeritakse ning kui palju naisi on suudetud rabada. See on mehesse jätnud pingeid tema hakkamasaamise ja toimimise suhtes. Naine saab teha mehele suure kingituse, kui ta kirjeldab kirglikult seda suursugusust, mida ta näeb ja oma pihus hoiab. See maandab mehes pinged, avab tema südame ning tal on lihtsam olla põnevil ka sinu koopa” vastu,” räägib Kaire, kes tunnistab, et on varasemalt olnud komplimentide jagamisega kaaslaste meheau kohta kitsi. „Arvasin, et mis ma seda ikka ütlen, läheb veel puhevile ja liiga õhku täis, naerab naine täna ja teab, et tegelikult on mehe jaoks väga oluline kuulda, et naine tema „varustust hindab ja imetleb. „Kui tunned end suguelundiga rääkimisel veidralt ja justkui teesklevana, siis tea, et see tuleb treenimatusest. Niisiis, harjuta rohkem!”

Silmside

Esialgu võib oma hingepeeglite avamine vahekorra ajal olla isegi ebamugav ja viia tähelepanu eemale keha sisemiselt fookuselt, kuid aegamööda harjud tegema mõlemat korraga. Silmside aitab säilitada pidevat kontakti – saate jälgida teineteise tundeid, ja pealegi levib silmade kaudu palju energiat. Silmi lahti hoides seksivad partnerid tõeliselt koos, mitte kumbki omas maailmas.

„Vaadates oma partnerile silma ning lisades oma pilku ka imetlevad sõnad, muutub nauding veelgi suuremaks, kinnitab Toman, sest teineteisele otsa vaatamine aktiveerib mõlema kehas kemikaali nimega fenüületümaliin ehk rahvakeeli armurohu. „Kui see on juhtunud, siis märkad, et sinu ümbert on kadunud aeg ja ruum. Eksisteerib vaid sinu ja su kaaslase energiaring, milles te enam ei adu, kus lõpped sina ja algab partner. Te olete siis üheks saanud ka hingetasandil. Su keha tajub seda kui täiuslikku rahuldust, harmooniat ning tasakaalu.


Tekst: Triin Tisler

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar 6/17