Reklaam sulgub sekundi pärast

ÕHTUSÖÖGIKS SOOJENDATUD riis on ohtlik!?

Riisi söömine iseenesest tervisele ohtlik ei ole, ent kui näiteks keedetud riis jätta tunniks või paariks toatemperatuurile, on olukord teine. Selgub, et tihtipeale just seda viga tehaksegi ning tulemuseks võib halvimal juhul olla toidumürgitus.

Riisi söömine iseenesest tervisele ohtlik ei ole, ent kui näiteks keedetud riis jätta tunniks või paariks toatemperatuurile, on olukord teine. Selgub, et tihtipeale just seda viga tehaksegi ning tulemuseks võib halvimal juhul olla toidumürgitus.

Süüdlaseks on siinkohal Bacilleus cereus'e nimeline bakter. Nimelt sisaldab töötlemata riis Bacilleus cereus'e bakteri eoseid, mis ei kao ka siis, kui riis on keedetud ning just toatemperatuurile seisma jätmine põhjustab bakterite vohamise.

Tihtipeale keedetakse korraga rohkem riisi, et seda näiteks õhtusöögiks üles soojendada, ent kui sa jätad riisi peale keetmist toatemperatuurile, hakkavad Bacilleus cereus'e bakterite eosed arenema ja õhtul seda riisi enam süüa ei tohiks.

Kõige turvalisem on riis peale keetmist ära tarbida ning alles jäänud kogus suletud anumas külmikusse asetada. Õhtuks või lõunasöögiks riisi üles soojendamine, mis on vahepeal jõudnud toatemperatuuril seista, ei ole hea mõte.

Allikas: dailymail