Reklaam sulgub sekundi pärast

Õhuionisaator aitab paremini välja puhata

Kas oled tihtipeale tundnud, et Sa ei suuda end kodus välja puhata ning oled ikka sama närviline, kui enne kojutulekut? Põhjus võib peituda nimelt selles, et Su kodune õhk ei ole puhas ja seega ei suudagi Sa ennast korralikult välja puhata.  Samuti on selline olukord tuttav ka kontorites, kus pole hingamiseks piisavalt õhku.

Kas oled tihtipeale tundnud, et Sa ei suuda end kodus välja puhata ning oled ikka sama närviline, kui enne kojutulekut? Põhjus võib peituda nimelt selles, et Su kodune õhk ei ole puhas ja seega ei suudagi Sa ennast korralikult välja puhata.
Samuti on selline olukord tuttav ka kontorites, kus pole hingamiseks piisavalt õhku. Ühes kaasaegses kontoris on tihti palju inimesi ja arvuteid ning seega kurdetakse seal peaaegu iga päev, et õhk on paks ja tuul ei käi läbi. Tihti ei käi ka kontorites aknad lahti ja kui käivadki, siis pole sellest erilist abi. Sellisest paksust õhust tekib aga kiiresti väsimus, stress ja inimene tunneb, et ta ei jaksa enam midagi teha. Hingamishäiretega inimesel langeb töövoime väga kiiresti ning stress kogub aina enam ja enam jõudu. Sellises olukorras tasub appi võtta õhuioniseerija.

Mis on õhuioon?
Õhuioon pole muud kui hapnikumolekul, mis on kas kaotanud või juurde saanud elektroni. Kaotatud elektron teeb molekulist positiivse iooni ja lisaelektron negatiivse ehk miinusiooni. Negatiivseid ioone tuntakse ka õhuvitamiinide nime all ning tänu nendele tunneme mõnusat värskust  metsas või kuumaveeallika juures. Miinusioon suurendab elujõudu, puhastab verd ning rahustab närve. Plussioon mõjub seevastu inimesele nagu hapnikupuudus ja seetõttu tunneb inimene end väsinuna. Kui plussioone on õhus rohkem kui miinusioone, siis tunnebki inimene end rusununa. Plussioonide suurest ülekaalust võib tekkida ka stress ning pea-ja liigesevalud. Plussioonid tekivad tänapäeva kodu-ja kontoritehnika kasutamisel. Seega on väga oluline hoida siseruumide ioonide tase kontrolli all ja selles aitab kaasa õhuioniseerija. Lisaks õhu filtreerimisele ja puhastamisele, paiskab ioniseerija õhku negatiivseid ioone. Kui negatiivne ioon põrkub õhuosakesega tekib negatiivselt laetud õhuosake, mis aitab neutraliseerida positiivseid osakesi, mis omakorda muudavadki õhu paksuks. Filtreerimise käigus eemaldatakse siseruumidest tolm ning bakterid ning õhk püsib värskena ja puhtana.


Euroremont ei ole tervisele hea
Kas teadsid, et euroremont mõjub tervisele halvasti? Tervest Eesti elanikkonnast põeb hingamisteede haigusi kuskil 40% ja üks selle põhjustest on euroremont. Selleks, et hoida ruumis soojust, on hooned tihendatud ja õhuvahetuse tagab kunstlik ventilatsioon, mis pole osanud arvestada õhu laetusega. Kuna välisõhk peab enne ruumidesse sisenemist läbima mitmeid metalltorusid, siis kaotab see teel oma negatiivsed elektronid ja nii ei satugi negatiivselt laetud ioonid tuppa.  Euroremont on ka paljude allergiate põhjuseks.
Et kodus oleks värske õhtu, on ventilatsioonisüsteemidele võimalik leida erilahendusi, Eestis pakub sellist abi firma OÜ Airvitamin. Nimelt paigaldavad nad väiksed kuid efetiivsed õhuioniseerijate moodulid ventilatsioonisüsteemi väljapuhkekanalitesse,  mis ioniseerivad metalltorudest tuleva plussioonilise õhu vahetult enne siseruumidesse sattumist. Samas saab õhuioniseerimise mooduleid paigaldada ka kliimaseadmete juurde. Sellise viisiga püsib õhk mõnusalt värske.

Olukorrale on ka kergemaid lahendusi, koju tasub osta õhuionisaator. Õhuionisaatorite hinnad algavad 690 kroonist (auto õhuionisaator).  Keskmise ruumi ionisaator maksab 2300 krooni, ventsüsteemi paigaldatavad moodulid 2000 krooni ringis. Täiusliku seadme hind, kus on ühendatud filtreerimine, ioniseerimine ja õhu niisutamine, algab 8000 kroonist.


Et ennast paremini välja puhata peab elamises olema piisavalt puhas õhk. Puhas õhk tagab reipuse ja selle, et inimene ei väsi liiga kiiresti ära. Kui õhk on aga paks või kuiv, siis tekib väsimus ning pideva väsimuse tagajärjeks on stress. Seega tasub hoolitseda selle eest, et siseruumides püsiks värske õhk aastaringselt.

Vasta nädala küsimusele ja osaled õhuionisaator CP20 loosimises, mis maksab poes 3381krooni.

Vaata lisaks www.airvitamin.ee

 

Anneli Allikas