Reklaam sulgub sekundi pärast

Olja Raag: “Iga eduka mehe selja taga on naine!”

Ma olen täiesti nõus selle väitega, kinnitab Olja Raag, ekspedeerimise valdkonnas eduka ärimehe Heiti Raagi abikaasa, samas lisades juurde, et tark inimene saavutab ka ise.

Ma olen täiesti nõus selle väitega, kinnitab Olja Raag, ekspedeerimise valdkonnas eduka ärimehe Heiti Raagi abikaasa, samas lisades juurde, et tark inimene saavutab ka ise.

Mehed tõesti on õnnelikud siis, kui neil on äriasjad korras, siis saavad nad end ka perele pühendada, leiab ettevõtja abikaasa. Sarmikas ja Ukraina verd Olja teab, et kooselu tõesti võimaldab osalistele suuremat tasakaalukust, paremat tervist ning pikemat eluiga. Elus võib saavutada nii ema kui abikaasa toel on Olja kindel veendumus.

Naisel jällegi on hoopis vastupidi, et kui pereasjad pole korras, siis on keerulisem ka tööd teha, leiab Olja.

„Meie tutvumise ajal oli mu abikaasa täiesti tavaline töötaja, ühes tavalises firmas, aga ma nägin temas potentsiaali.“ kirjeldab Olja, kes on tänaseks abielus elanud kümmekond aastat. 

„Minu mehe huvi on selline, et naine oleks ikka kodus. Sest vahepeal kui ma käisin tööl, siis ühtäkki mees märkas, et mind polegi. Ta ei soovi, et minu mõni teine tegevus võtaks aega ning energiat.“ kinnitab Olja, kes ise tegeleb juba aastaid maalimisega ning saab seda rahulikult kodus harrastada. „Konkreetselt äri asjus abikaasa minu nõu ei küsi, ma rohkem innustan teda ning seda ma oskan hästi teha. Vahel tema innustamine oleneb ka ideede veenvusest. Ma olen nõus sellega, et naised pakuvad välja ideid ning mees siis muudab selle idee rahaks. Mul endal on väga palju ideid erinevates valdkondades," kirjeldab särasilmne ning veetlev Olja, "ma olen justkui ideedepank - igaühe jaoks võin leida midagi".

„Abikaasa on mul väga hea positiivne suhtleja, samas eestipärase käitumisega, mis tähendab, et ta on vaoshoitud olekuga. Mulle see erinevus sobib, sest ta oskab hästi pingeid maha võtta. Samas ta laseb minul olla sellisena nagu ma olen. Ma ei soovi ka tema juures midagi muuta, vaid kutsun esile head käitumist." 

Olja leiab, et just rahuseisundist tekib midagi head. "Ma saan maalida siis, kui kodus on rahu ning mees saab ka siis hästi tööd teha. Kriisidest arvan ma kogemuste põhjal seda, et iga kriis on edasiminekuks ning millegi saavutamiseks vajalik. Toetada saab siis kedagi, kui sa ise oled endas kindel, on Olja veendumus. Minu abikaasale meeldib, et ma tegelen sellega, mis mulle endale huvi pakub. Mind toetab maalikunstiga tegelemises minu ema." Olja põhimõte on, et inimestega tuleb suhelda, nii ta hoiab ka suhteid mehe äripartnerite abikaasadega. „Üldiselt on meie perekonnas selliselt välja kujunenud, et meie tutvusringkonnast moodustavad poole mehe äripartnerid ning teise poole minu tuttavad ja sõbrad. See on ideaalne variant kui tutvusringkonnad sobivad. Vastasel korral on keerulisem luua pikaajalisi suhteid. Aasta või kaks on võimalik seda printsiipi eirata, kuid mitte kauem,“ leiab Olja. 

Ma leian, et kooselu puhul on ka kahekesi oldud aeg tähtis, näiteks reisidel ma ikka avastan teda uuesti, et „Oo kas ta tõesti on selline!“ Võrdselt on aega vaja nii endale, perele kui mehega kahekesi olemisele. „Mul peab koguaeg huvitav olema, ma armastan emotsioone,“ kirjeldab temperamentne Olja. „Ka see, on oluline, et ma poleks mehe jaoks koguaeg ühte tüüpi. Ei saa ju olla koguaeg ühte moodi, sest muidu hakkab lihtsalt igav. Samas mu abikaasale meeldib see, et ma kogu aeg olen erinev!“ 

„Kahtlemata on elus ka raskemaid perioode olnud. Kui mehel oli tööalaselt keeruline periood ning oli tunda, et ta on oma mõtetes kaugel ning pereasjadele tähelepanu nappis, siis ma hakkasingi kunstiga tegelema ning ei oodanud temalt nii palju, pigem rahustasin teda. Sel keerulisemal perioodil olen ma rohkem ennast leidnud.“

„Päevasel ajal tuleb end ära hõivata ning millegagi ise tegelda,“ leiab säravsilmne Olja, "siis sul on, mida öelda ja mida jagada. See toimib alati hästi - sellega sa oled mehele huvitav. Naine peaks igal juhul ka üllatada oskama ning panema iseend proovile. Vahel tuleb ka enda arvamust kaitsta ning seista oma väärtuste eest."

Armastus tekib aastatega, on Olja Raag armastava abikaasana veendunud.

 

tekst: Marika Tomberg

[gallery ids="1890122,1890129"]