Reklaam sulgub sekundi pärast

OOTAMATU PÕHJUS, MIKS põiepõletik naisi kimbutama kipub

Oled ju küll seda ütlust kuulnud, et kui külma kivi peal istud, saad põiepõletiku. Põiepõletiku suurim riskitegur on tõepoolest külmetamine ning naistel esineb seda lausa viis korda sagedamini kui meestel. Ajakiri Health pani kirja ootamatu põhjuse, miks see nii on. 

Põhjus on väga lihtne ehk anatoomiline: naistel on kuseteede pikkus põieni kordades lühem kui meestel ja nii on mikroobide sattumine põide ka tõenäolisem. Kõik need põletikud, mis arenevad suguelundites, võivadki põiepõletiku esile kutsuda. 

Samuti võib põletikku esile kutsuda selline lihtne asi nagu seksuaalpartneri vahetamine. Põhjuseks on see, et naise organism peab kohanema uue partneri mikroflooraga. 

Teinekord võib põiepõletiku esile kutsuda ka väga aktiivne seksuaalelu. Ka sugulisel teel levivad infektsioonid kipuvad põlepõletikku tekitama. 

Kui mehel on kuseteede põletik, on see suure tõenäosusega seotud mõne muu kuse- ja suguelundkonna haigusega (eesnäärme suurenemine, kusepeetus). Enam on põiepõletikust ohustatud vanemad mehed.