Reklaam sulgub sekundi pärast

ÕÕVASTAV LUGU: vanemad piinasid pea 10 aastat oma kaht last

Soomes, Lapimaal, piinasid lapsevanemad pea kümme aastat oma kaht last. Nad näljutasid, peksid ning kiusasid oma järeltulijaid. Isegi siis, kui lõpuks lastekaitse sekkus, polnud vanemad nõus oma julmuseid lõpetama, kirjutab Ilta Sanomat. 

Ajalehe teatel hakkasid vanemad oma lapsi piinama 2002. aastal, kui lapsed olid kõigest 4- ja 1-aastased. Lapsed pidid halba kohtlemist taluma 2011. aasta sügiseni. Juhtum leidis aset Soomes, Lapimaal asuvas väikeses külas. 

Kui juhtum lõpuks kohtusse jõudis, tuli ilmsiks palju õõvastavaid asjaolusid. Näiteks selgus, et vanemad näljutasid lapsi või siis söötsid neid nagu beebisid. Kui noorem laps kooliteed alustas, ei osanud ta midagi iseseisvalt teha, isegi süüa mitte. Ka ei lubanud vanemad lastel iseseisvalt tualetis käia ning seetõttu kandsid mõlemad lapsed kooli minnes ikka veel mähkmeid.

Vanemad takistasid ka laste läbikäimist sugulaste, sõprade ja naabritega ning nad puudusid üsna tihti koolist. 

Enamiku oma vägivallast suunasid vanemad miskipärast vanemale lapsele - nad peksid teda, pigistasid käsivarrest, lõid rusikaga vastu nägu, tõmbasid juustest ning jätsid ta sageli üksinda koju. Samuti pesid nad teda ise, kuigi see polnud vajalik. 

Aastate jooksul tegid naabrid ja koolitöötajad nende pere kohta lastekaitsesse mitmeid avaldusi, kuid need ei viinud kuhugi. Alles 2011. aasta sügisel tehtud avaldus lastekaitsele tõi kaasa politseiuurimise. Lastekaitsjad sekkusid 2012. aastal ja lapsed võeti ajutiselt vanematelt ära.

Kohtus ei selgunud, miks vanemad oma lapsi piinasid. Vanemad ise lükkasid kõik süüdistused tagasi, väites, et nad vaid kasvatavad oma lapsi karmimalt kui teised. Kohus määras vanematele pooleteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse. Lisaks peavad nad 1998. aastal sündinud lapsele maksma kahjutasu 24 000 eurot ja 2001. aastal sündinud lapsele 10 000 eurot.