Reklaam sulgub sekundi pärast

OTSID STIILIINSPIRATSIOONI? Piilu Maarja-Liis ilusa riidekappi!

Kui Maarjale (35) ühel ilusal suvehommikul külla läheme, on ta eelmisel õhtul just saabunud esinemiselt ja tulnud koju vaid korraks, sest juba loetud tundide pärast tuleb uues esinemispaigas olla. „Ammu pole kodus olnud!” ütleb ta ja keedab külakostiks toodud kohupiimakoogi kõrvale teed. Seejärel hakkame moejuttu ajama Eesti ühe stiilseima naislauljaga.

Kui Maarjale (35) ühel ilusal suvehommikul külla läheme, on ta eelmisel õhtul just saabunud esinemiselt ja tulnud koju vaid korraks, sest juba loetud tundide pärast tuleb uues esinemispaigas olla. „Ammu pole kodus olnud!” ütleb ta ja keedab külakostiks toodud kohupiimakoogi kõrvale teed. Seejärel hakkame moejuttu ajama Eesti ühe stiilseima naislauljaga.

Maarja jälgib huviga moodi ja hoiab kätt plusil moemaailmas toimuval. „Tegelikult loen rohkem ajakirju, kui netis ringi vaatan. Nüüd olen avastanud enda jaoks ka Pinteresti,” ütleb Maarja, kes surfab insipireerivas pildimaailmas mõnikord isegi hilisööl ja kui vaja, siis ka mitu päeva järjest. Just nii viimati juhtuski, kui virtuaalses pildimaailmas jäid silma kingad, mis kohe esimesest hetkest tundusid „need õiged”. „Ma teadsin, et ma pean need üles leidma, kuigi kingade juures polnud mingit infot, kes on disainer või kust need pärinevad”. Tunde lõputuna näivat internetiavarustes tuhnimist viis lõpuks sihile ja tuli välja, et tegemist on Ralph Laureni kingakestega, mis nüüd Maarja kingariiulil koha sisse võtnud ja ühtedeks lemmikuteks saanud.

„Kõike on liiga palju!” ütleb Maarja naerdes, kui küsida, milliseid esemeid tema garderoobist enim leida võib. „Olen asju ära ka andnud, aga muidu olen suur koguja.” Naise garderoobitoa seina kaunistab muljetavaldav kingariiul, mis on ka igati ühele naisartistile kohane, sest valikut peab olema. Esinedes kannab Maarja enamasti kontsakingi ja just neid Maarja kingariiulil enim leidubki. „Kuigi on juhtunud ka seda, et esinedes tuleb üldse kingad jalast võtta,” ütleb Maarja ja meenutab hiljutist esinemist, mil tuli paljajalu kontserti edasi anda, sest kingakontsad vajusid ühtelugu lavalaudade vahele.

Maarja suhe riiete ja kingadega on üsna sarnane kõikide teiste naistega. Nii seisab ka temal riiulis kingi ja garderoobis rõivaid, mida pole sealt veel välja jalutama viidud. Aga küll jõuab! „On juhtunud sedagi, et asju, mida pole kümme aastat kandnud, olen nüüd selga pannud,” ütleb ta ja viitab stiili ajatusele. Muidugi on selles oma roll kanda ka heal figuuril või geenidel, nagu Maarja ütleb. „Tervisesportlane ma pole ja söön ka üsna juhuslikult. Ilmselt on ikka need geenid.”

Mitmeid kordi Eesti üheks stiilseimaks naiseks kuulutatud Maarja-Liis šoppab enamasti internetis või reisidel. Tellib e-Bayst ja saadab siis kauba USAs elava sõbranna juurde, kes pakikese Eestisse toimetab. Ja kui Maarja ise USAsse satub, siis saab sealt sageli kogu aasta riidevaru koju toodud. „Nipid on teada, kust mida täpselt leida võib. Skandinaavia disain on seal küll kallim, aga kui õigeid kohti tead, siis leiab ka sealt.” Maarja on üsna nutikas šoppaja, kes käib meelsasti allahindluste ajal poes ning hoiab silma peal ka netist välja valitud lemmikutel. Nii on leitud mitmete ägedate kõrgmoebrändide tooteid enam kui poole soodsamalt. „Näiteks Vera Wangi ja Jill Stuarti õhtukleidid, mida täishinnaga ilmselt osta poleks raatsinud.”

Kui küsida Maarjalt, mis on tema garderoobis kõige hinnalisem ese, siis mõtleb Maarja pikalt ja arvab, et tegemist on ehk mõne kingapaari või Eesti disaineri loominguga. Viimaseid käib Maarja „jahtimas” moe-show’del. „Minu jaoks on see kordaläinud show, kui leian runway’lt midagi, mis mulle meeldib!” Nii on Maarja kapis kauneid kleite mitmetelt Eesti disaineritelt: Ketlin Bachmann-Põldroosilt, Arne Niidult, Riina Põldroosilt, Uschankalt ja Oksana Tanditilt „Uschanka seelikuga käisin Jaapanis ja seal sai see väga palju kiidusõnu,” rõõmustab Maarja selle üle, et on saanud Eesti disaini ka üle mere ja maa tutvustada. Kas on juhtunud ka seda, et rõivad on piinlikke momente valmistanud? „Praegu, tagantjärele mõeldes on need vanemad asjad, aga kas neid saab just fopaadeks nimetada? Asjad ju muutuvad ajas,” arutleb Maarja ja toob välja apsaka, mil kaameravälk tõi tumeda topi all kantud ihuvärvi pesu liialt esile.

Eelistab minimalismi

Maarja stiil on üsna minimalistlik ja värve tema kapis väga ei ole. Ikka must, valge ja hall. „Esinedes eelistan enamasti tumedat rõivastust. Igapäevased lemmikud on teksad ja T-särk. Oluline on, et oleks mugav.” Maarja stiili läbivaks jooneks nii moes kui ka sisekujunduses on skandinaavialik minimalism. Malene Birger, Filippa K, Acne, Reiss, Sand ja Club Monaco on need nimed, kelle loomingust Maarja pea alati midagi leidnud on. „Kui midagi on lemmikuks saanud, jääb see selleks pikaks ajaks,” ütleb naine ja viitab Malene Birgeri pehmele beežile kampsunile, mis on tema hetkelemmik jahedateks suveõhtuteks.

Milliseid aksessuaare või rõivaid kandes on Maarja aga kõige rohkem komplimente kogunud? „Ühed Michael Korsi päikeseprillid on palju kiidusõnu saanud. Ja mitmed sõbrannad on tulnud uurima, et kust ma oma õhulisi ja lohvaka lõikega pükse leian. Neid on mul kapis palju ja pea kõik just mu lemmikutelt Skandinaavia disaineritelt.”

Brändinimedes Maarja liialt kinni ei ole, kuigi kvaliteet on talle iseenesestmõistetavalt oluline. „Mulle ei ole brändinimi oluline, aga tundmatu nimega poes läheb lihtsalt kauem aega ja lõppkokkuvõttes ei pruugigi midagi leida,” teab Maarja, kuid lisab, et annab alati ka uutele brändidele võimaluse, sest ei tea iial, kust võid uue lemmiku leida. „Kui poodi satun, siis enamasti ikka leian midagi,” naerab ta.

Maailma mastaabis on Elie Saab see disainer, kes Maarja-Liisi südame kiirelt põksuma paneb ja kui unistada, siis üks ulmelise hinnaga pidulikum Elie kleit võiks Maarja garderoobi kuuluda küll. „Iseasi, kuhu sellega siis minna...,” mõtleb Maarja vaikselt. Ent unistustel on kombeks täituda!

 

Tekst: Triin Tisler

Fotod: Maiken Staak

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar sügis 2015

 

 

[gallery ids="2026225,2026234,2026241,2026251,2026261,2026270,2026278,2026286"]