Reklaam sulgub sekundi pärast

Päikese asemel

Põhjmaa karges talves on päike harv külaline. ärge ennast sellest liiga palju heidutada laske, sest päikesesõprade rõõmuks on meil Eestis palju solaariume, kus kunstpäikest võtta saab. Siinkohal mõned nipid ja tähelepanekud neile, kes kunstpäikese võtmisega veel kursis pole.

[email protected]

Põhjmaa karges talves on päike harv külaline. ärge ennast sellest liiga palju heidutada laske sest päikesesõprade rõõmuks on meil Eestis palju solaariume, kus kunstpäikest võtta saab. Siinkohal mõned nipid ja tähelepanekud neile, kes kunstpäikese võtmisega veel kursis pole.

- Solaarium toimib täpselt samamoodi nagu päris päike, see muudab naha pruunimaks ja paksemaks. Müüt, et solaarium tekitab nahavähki on küll ajast ja arust. Tänapäeval on solaariumites lambid, kus UVA ja UVB kiirgused on doseeritud. Loomuliult ei soovita solaariumiga liialdada, sest liiga tihedalt kunstpäikest võttes vananeb teie nahk kiiremini.

- Solaariumipöäevituse ainus miinus on see, et päevitus kaob suhteliselt kiiresti. Sellepärast tuleks solaariumis käia regulaarselt. Paremates solaariumikeskustes aidatakse teil koostada päevitusplaan. Päevitusplaan on kõigil erinev, see sõltub naha tüübist.

- UV kiirgus on organismile vajalik D vitamiini tootmise jaoks. D vitamiin kaitseb meid luude hõrenemise eest ning hõlbustab vere hüübimist.

- Tehke kindlaks enda nahatüüp. Enamustes solaariumites on abimaterjalid, mis aitavad teil nahatüüpi kindlaks määrata.

- Solaariumis kandke alati kaitseprille ning rinnanibu kaitsmeid. Kui teil on kehal tätoveeringuid siis määrige nendele päikesekaitse kreemi ja kõige peale veel õrn kiht hügieenilist huulepulka. Kui teie kehal on suuremaid sünnimärke, konsulteerige artstiga, sest mõningate sünnimärkide puhul on kunstpäike vastunäidustatud.

- Solaariumis päevitades ei sobi tavalised päikesekreemid, selleks on spetsiaalsed kiaitsekreemid mida müüakse loomulikult ka solaariumites. Väga head tooted on näiteks Australian Goldil.

- Solaariumis käimise perioodil võite võtta karotiiini sisaldavaid tablette. Need aitavad nahal kiiremini pruuniks minna. Karotiin on täiesti loodusli toimeaine mida leidub ka näiteks porgandites.

- Kui te pelgate kinnist ruumi, siis on teie jaoks mõeldud püstised solaariumid. Päevitamise ajal aitab igavust peletada Kõrvaklappidest tulev muusika. Enamustes solaariumites saate päevitamise ajaks pähe endale kõrvakapid kust võite kuulata just oma lemmikmusikat.