Reklaam sulgub sekundi pärast

Pakisaatmine jõuluajal – kas ikka tasub?

Internetis on mõnus šopata: pole vaja trügida tüütus rahvamassis ega seista pikkades järjekordades. Küll aga võib nõrgaks kohaks osutuda paki kättesaamine. 

Internetis on mõnus šopata: pole vaja trügida tüütus rahvamassis ega seista pikkades järjekordades. Küll aga võib nõrgaks kohaks osutuda paki kättesaamine. 

Tellisid lapsele kuuse alla midagi armsat või leidsid veebipoest mehe lemmiklõhna sooduspakkumise? Maksad ära, valid sobiva pakiautomaadi kingituse kättesaamiseks ja ongi korras. Nüüd enne pühi võib tekkida aga mure, kas pakk ikka jõuab õigeks ajaks kohale. Uurisime, kuidas olukord on ja kas annaks ise kuidagi targem olla.

 

Risto Eelmaa, Itella SmartPOST OÜ tegevjuht:

SmartPOSTiga saates on üldjuhul täna saadetud pakk homme kohal. Seoses lähenevate jõulupühadega ning mitmekordistunud pakimahtudega, võib teatud pakiautomaatide ülekoormuse tõttu mõne paki tarneaeg pikeneda ühe päeva võrra. Teeme omaltpoolt siiski kõik endast sõltuva, et tagada postisaadetiste õigeagne sihtkohta jõudmine.

Paki kiireks kättetoimetamiseks on kõige olulisem saadetise korrektne pakendamine ning igaks juhuks pakile saatja ning saaja info kirjutamine. Pakendamise osas soovitame lähtuda sellest, et väline pakend peab kaitsema paki sisu ja lähtuma kauba iseloomust. Sobivateks pakenditeks on näiteks pappkast või mullikilega turvaümbrik. Kergesti purunevad kaubad peavad olema pakendatud lisaks mullikilele ka pappkasti. Paki saatmisel võib pappkastiks kasutada näiteks koduses majapidamises olevaid kingakarpe või muid seisma jäänud tehnikatoodete karpe, millelt soovitame eemaldada karbil olevad vanad markeeringud ja sildid. Riideesemete või muude pehmete toodete saatmiseks on sobiv tugevam kilematerjalist kott.

Vana tarkus on muidugi ka see, et ei tasu paki saatmist viimasele minutile jätta. Mida varem on pakid teele pandud, seda rahulikumalt saab pühasid võtta ning ei pea viimasel minutil närveerima, kas pakk ikka jõuab tähtaegselt sihtkohta.

 

Seega on pakisaatmine mugav ja mõistlik lahendus, aga pühade ajal tuleb olla veidi paindlikum ja kannatlikum kui tavaliselt. Et kõik kingitused õigeks ajaks kohale jõuaks, tasub ka oma pakile kiiresti järele minna, et teha ruumi teistele kingitustele.

SmartPOSTiga saad pakke mugavalt saata ka B-Turu pakikontoris: ostja tasub saatmiskulu ja sisestab kõik vajalikud andmed, müüjal jääb üle vaid pakk automaati viia.

 

Ilusat jõuluaega ja head pakisaatmist!