Reklaam sulgub sekundi pärast

PAKSUD TURISTID SANDISTAVAD neid transportivaid eesleid

Kreekas, Santorini saarel on ülekaaluliste turistide ning ületöötamise tõttu eeslid sandiks muutumas. Kuna paksude turistide hulk on aastate jooksul vaid suurenenud ning eeldatavasti suureneb veelgi, on vaeste loomakeste sandistumine igapäevaseks nähtuseks muutumas, vahendab The Sun. 

Maist oktoobrini, kui Kreekas on puhkuste kõrgperiood, reisivad tuhanded ja tuhanded inimesed idüllilisele Vahemere saarele, et kaeda oma silmaga populaarseid valgeid maju ning ratsutada eeslitega sinna, kuhu sõidukid ligi ei pääse, sealhulgas ka mägedesse.

Kuna turistid on aastate jooksul aga aina paksemaks muutunud ning eeslite tööpäevad pikemaks (teinekord lausa seitse päeva nädalas ilma igasuguse peavarju, puhkuse ning joogiveeta), tekivad loomadel selgroovigastused ning lahtised haavad ebasobivatest sadulatest. 

See on kohalikud elanikud viinud aga selleni, et nad püüavad oma loomadest maksimumi välja võtta ning aretavad eesleid muuladega, kes suudavad raskeid koormaid kauem kanda. Kui loomad ei ole enam suutelised tööd tegema, siis nad lihtsalt hüljatakse või lükatakse mäejalamilt alla. 

"Eeslid on väga vastupidavad loomad ning jätkavad töötamist seni, kuni lihtsalt kokku kukuvad. Kui nad sellises olekus minu juurde saabuvad, on mul nende vastu suur austus. Olen väga õnnelik, kui inimesed oma loomad minu juurde toovad, sest tavaliselt jäetakse nad kuskile surema või tapetakse, sest omanik ei taha nende magamapanemise eest maksta. Õnneks on viimasel ajal tänu sotsiaalmeediale loomade piinamist palju raskem varjata. Meie sooviks ei ole, et kohalikud lõpetasid leiva lauale teenimise või eeslite kasutamise, vaid et nad hooliteksid oma loomade eest inimlikult," rääkis Santorini loomade hoolekande liidu asutaja Christina Kaloudi.