Reklaam sulgub sekundi pärast

PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS, Buduaar Teeni esimene kaanestaar Getter Jaani!

Kas mäletate 2014. aasta suve, mil tänane sünnipäevalaps Getter Jaani esimest Buduaar Teen ajakirja kaunistas? Tundub, justkui oleks see olnud eile, ning ilmselt tunneb ka Getter, et justkui alles eile oleks ta olnud 21aastane... Täna sai Getter juba 24 ning meie soovime talle selle puhul kogu Buduaar Teeni tiimiga palju õnne, rõõmu ja armastust!

Kas mäletate 2014. aasta suve, mil tänane sünnipäevalaps Getter Jaani esimest Buduaar Teen ajakirja kaunistas? Tundub, justkui oleks see olnud eile, ning ilmselt tunneb ka Getter, et justkui alles eile oleks ta olnud 21aastane... Täna sai Getter juba 24 ning meie soovime talle selle puhul kogu Buduaar Teeni tiimiga palju õnne, rõõmu ja armastust!

Tänase päeva puhul avaldame pea kolm aastat tagasi ilmunud intervjuu sünnipäevalaps Getter Jaaniga ja vaatame, millest mõtles ja unistas lauljatar siis.

Iga inimese elus on saladusi – väikestel inimestel väikesed saladused, suurtel inimestel suured. Kuidas sul nende saladuste hoidmistega lapsepõlves lood olid?
Kui me nooremad olime, siis olid meil jah omad väikesed saladused. Peamiselt käisid salajutud selle ümber, et kes kellele meeldib. Ja põhilause oli sel ajal muidugi see: „Ära seda teistele edasi räägi!“. Aga millegipärast oli alati nii, et järgmiseks päevaks teadsid juba kõik, kes kellele meeldib. See väikeste saladuste ja algkooli aeg oli tegelikult hästi tore!

Kuidas sul praegu saladustega lood on?
Kui ma nüüd üdini aus olen, siis ega mul väga neid ei olegi. Kuid samas, isegi kui oleks, siis ma neid arvatavasti ei avaldaks. Ja selle põhjus on väga lihtne – siis ei oleks need ju enam saladused. Aga nii palju võin küll öelda, et enda lähedaste inimeste saladusi hoian ma enda sees luku taga. Kuna nemad on inimesed, kes usaldavad mind ja mina neid ning me ei reedaks üksteist kunagi!

Sa oled tuhandete väikeste tüdrukute iidol ja paljud tahaksid olla sama kuulsad ja edukad nagu sina. Kuid kuulsusel on ka oma varjupool. Kuidas sa sellega hakkama saad?
Ma ei ütleks, et kuulsusel on palju varjupooli, kuid mõned siiski on. Ma saan aru, et ilma meediaväljaannete ja artikliteta ei oleks ka tuntud artiste olemas. Kuid kahjuks on nii, et üsna sageli mõtleb meedia ise välja lugusid, mis ei vasta tõele, ning loob sellega artistist vale kuvandi. Need väljamõeldud lood tekitavad palju meelehärmi.
Kuna tänapäeva kiires maailmas ei ole inimestel tihti aega artikli sisule keskenduda ning loetakse vaid pealkirju, siis teeb eriti kurvaks see, kui artiklitele pannakse eksitavaid pealkirju. Ning mõnikord ongi nii, et artikli sisu on küll õige, aga pealkiri midagi hoopis muud. Pealkirjad püüavad online meediaväljaannetele vajalikke klikke ning seepärast pannaksegi pealkirjaks midagi skandaalset, mis müüks. Kahjuks ei mõelda aga sellele, kui palju haiget võib see teistele teha.
Vahel on raske ka netikommentaatorite kommentaare lugedes. Kuid olen õppinud sellest mitte välja tegema. Nad on nagu koerad, kes hauguvad kinnise värava taga, ja kui see värav lahti teha, panevad nad saba jalge vahel määramata suunas liduma. Las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi!
Ma sain tohutult palju jõudu ja energiat saatest „Laula mu laulu“, kus ma sain aru, kui ühtehoidev ja toetav võib olla muusikute perekond. Meie mured ja rõõmud on väga ühesugused. Kõige suuremat tuge sain saatest Genkalt ja Tanel Padarilt, kes on endale üsna paksu naha ümber kasvatanud. Nad on nii toredad ja soojad inimesed!

Kuid kes on sinu eeskujuks?
Kahtlemata on minu esimesteks ja kõige suuremateks eeskujudeks minu ema ja vanaema. Nendelt olen võtnud ka oma elu moto: „Elu ei ole vihastamiseks, vaid imestamiseks, armastamiseks ja andeks andmiseks – elu on nautimiseks!“.

Lüües sinu nime sisse Facebooki otsingusse, tuleb sealt välja mitu Getter Jaani nimelist kontot. Kuidas sa sellesse suhtud?
Kuna sotsiaalmeedias valitseb mõtete- ja tegutsemisvabadus, võib seal igaüks teha, mida tahab. Ning see, et minu nimega Facebooki kontosid on palju, ei ole üldse tore. Getter Jaanide üleküllus Facebookis tekitab palju segadust. Kusjuures leidub isegi selliseid lehekülgi, kus tehakse minu nime alt igasuguseid küsitlusi ja viktoriine ning peaauhinnaks on minu plaat või raamat koos minu autogrammiga. Ilmselt on need omakasupüüdlikult minu kontsertidelt kokku kogutud. Näiteks ühe loosimise peaauhind oli õhtusöök minuga, millest mina ise mitte midagi ei teadnud.
Ma siiski arvan, et las minu autogrammi jagamise õigus jääb ikka minule. Tahaksingi siinjuures kõigile südamele panna, et nad tegutseksid ja räägiksid ikka oma nime alt.
Kuid sotsiaalmeedial on ka oma positiivne külg. Selle kaudu saan ma oma fännidega otse suhelda. Pärast seda, kui hakkasin nendega sotsiaalmeedias aktiivsemalt suhtlema, on mu fännide arv tohutu kiirusega kasvanud.

Sinu fännide jada on lõputu. Mis on kõige meeldejäävam asi, millega nad sind üllatanud on?
Fännid on mulle väga tähtsad ja armsad. Nende positiivne tagasiside annab mulle palju energiat ning aitab väsimusest ja tüdimusest üle saada ning elus edasi pürgida.
Kõige meeldejäävamad on ikka need spontaansed üllatused. Näiteks tulin ükskord trennist ja riietusruumis rippus mu kapi küljes komm koos kirjaga „Sa oled imeline!“. Või siis olin väga liigutatud, kui mulle jalutas tänaval vastu noor perekond ja pereema kallistas mind ning ütles: „Me panime oma tütrele sinu järgi nime.“ Kord aga jalutas mulle vastu üks vanapaar, kes mind pisarad silmas kallistas ja tänas laulu „Me kõik jääme vanaks“ eest, mis neid väga liigutas. Kõige armsam on muidugi see, kui mõni pisike laps laulab omaette olles ja teisi tähele panemata mõnda minu laulu. Selle üle on mul alati nii hea meel.

Kui saaksid olla ühe päeva nähtamatu, siis mida sa sel päeval ette võtaksid?
Kui ma oleks nähtamatu, siis ma tahaks kohtuda oma iidolitega, kelleks on näiteks Rihanna, Beyoncé ja Jessie J. Tahaks piiluda nende maailmastaaride telgitagustesse eludesse ja saada kogemusi nii suure rahvamassi haldamisega.

Millist muusikat sa ise kuulad?
Kuulan nii Eesti kui ka välismaa muusikat. Kuulan hetkeemotsioonidest tingitult palju erinevat muusikat vastavalt sellele, kas soovin tegutseda ja näiteks trenni teha või hoopis lõõgastuda. Muusika annab mulle jõudu ja energiat.

Esinemistel ja avalikel üritustel näed sa alati väga kaunis ja elegantne välja. Kuidas riietud aga vabal ajal?
Näen või? Seda on küll tore kuulda. Aitäh! :)
Laval olen ma jah uhke soengu, meigi ja kingadega, kuid vabal ajal tahan end vabalt ja hästi tunda. Igapäevaselt kannan ma ketse, teksaseid ja kampsunit.

Sa lasid hiljaaegu omale tätoveeringu teha. Kaua sa kaalusid, enne kui selle ära tegid? Mida soovitaksid nendele noortele, kes mõtlevad samuti tätoveeringu tegemise peale?
Tuleb endale aru anda, et tätoveering on asi, mis jääb sinu kehale igaveseks. Enne selle tegemist tuleb viimse detailini kõik läbi mõelda.
Kaks aastat tagasi kinkis üks hea sõber mulle sünnipäevaks tätoveeringusalongi kinkekaardi. Ma realiseerisin selle alles 2014. aasta alguses. Mõtlesin väga pikalt ja hoolikalt enne läbi, et mida, miks ja kuhu see teha. (Getter Jaanil on parema käe nimetissõrmel noodivõti – toim)

Räägime natuke ka sinu tulevikuplaanidest. Eestis oled sa üks tuntumaid naislauljaid ning oled esindanud Eestit ka Eurovisioonil. Kuhu edasi? Kas välismaa lavasid vallutama?
Sellele küsimusele ma praegu vastata ei oska. Eks seda näitab aeg – iga asi tuleb omal ajal! Mind küll huvitab elu välismaal, kuid kindlasti on mul ka Eestis veel palju saavutada.

Igal inimesel on oma unistused. Mis on sinu järgmine suur unistus, mille poole püüdled?
Mul on palju unistusi, aga mulle meeldib nendest rääkida siis, kui need täitunud on. Selleks, et unistused täituksid, tuleb järjepidevalt nende poole püüelda ja vaeva näha, ning mis kõige tähtsam – ärge iial loobuge unistamast!

Tahad sa muusikaga elu lõpuni tegeleda või on sul ka teisi huvisid?
Üks on kindel – muusika on minuga kõikjal! Kindlasti on mul ka teisi huvisid, millega soovin tegeleda, kuid ma ei kiirusta nendega. Üldiselt võib välja tuua, et mulle meeldivad tegevused, kus saan olla hästi loominguline. Tants, muusika, näitlemine, meisterdamine – ehk teisisõnu kaunid kunstid on minu pärusmaa!

Millised on sinu selle suve plaanid?
Suvel rändame mööda Eestimaa kauneid paiku. Mul on välja tulemas uus plaat, mille üle on mul tohutult hea meel. Suvel tulebki mul seoses plaadiga kontserttuur, kohtumised fännidega ja palju huvitavat veel, aga las ülejäänu jääda veel saladuseks.

ANKEET:
Nimi: Getter Jaani
Hüüdnimi: Getu, Kiki
Vanus: 21
Hobid: tantsimine, laulmine, näitlemine
Lemmiksöök: ahjulõhe feta juustu salatiga
Lemmikfilm: „Moulin Rouge“
Lemmikraamat: Doreen Virtue „Maapealsete inglite maailmad“
Lemmikõppeaine: kunstiajalugu
Karl-Erik Taukar või Rasmus Rändvee: Karl-Erik Taukar

Artikkel ilmus ajakirja Buduaar Teen suvi 2014 numbris. 

[gallery ids="3014447,3014450,3014453,3014456,3014459"]