Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD SUHTEÕPPETUNNID: loe ja õpi nendest!

Sinu ees on enim levinud suhteõppetunnid läbi aegade – neid võib olla raske mõista, kuid ometi on nad vajalikud. Vajalikud selleks, et mõista, milline on mittetoimiv suhe, ja teha ruumi uutele inimestele ja armastusele oma elus.

On suhteid, mis on õnnistuseks, ja on suhteid, millest saab vaid õppetund. Mõlemal juhul ei pea sa kellegagi kohtumist kahetsema. Kõik inimesed, keda sa kohtad, õpetavad sulle midagi. Mõned neist panevad sind proovile, mõned neist kasutavad sind ära, mõned õpetavad sind ning mõned neist toovad sinus välja parima.

Kui ajad lähevad raskeks, siis kõnnitakse minema. Kui oled oma elus jõudnud haripunkti, siis tahavad kõik sinuga koos aega veeta. Kui oled oma elu madalseisus, siis mõistad sa seda, kes on sinu tõelised sõbrad. Kui sul probleeme pole, on sinu ümber mitmeid inimesi. Kuid pane tähele, kas nad on seal ka siis, kui sul on raske? Kui on, siis on nad sinu tõelised sõbrad.

Elus on palju ebasiiraid inimesi. Kellele meist ei meeldiks, kui meile öeldakse just neid sõnu, mida me kuulda tahame? Neid, kes meile kauneid sõnu ütlevad, on väga lihtne uskuda! Aga kui inimene näitab sulle, milline ta on, siis usu teda juba esimesel korral! Mõned inimesed käituvad sinuga hästi vaid siis, kui nad saavad sellest mingit kasu. Kõigil ei ole sinu südamega just kõige paremaid kavatsusi. Kuid tea, et mõnikord ongi sul vaja sattuda inimeste otsa, kes sind eksitavad, et hiljem ära tunda oma hingesugulane ja tõelised sõbrad.

Mida vähem sa temaga lävid, seda paremaks võib su elu muutuda. Ära rahuldu sellega, kui keegi palub sul olla vaid pool- või veerandajaga kallim. Kui sinu jaoks ei olda kogu aeg olemas, eriti siis, kui sa seda kõige rohkem vajad, siis ei ole keegi ka sinu aega väärt.

Eksimine on juhus. Petmine ja valetamine ei ole seda kindlasti. Petmine ja valetamine on teadlikud valikud. Ära lase end heidutada sõnadest nagu „viga” ja „vabandust”. Katsu ka mitte lasta end eksitada nende sõnade lausujast.

Haiglane armukadedus ei väljenda suurt armastust. See väljendab pigem seda, et sa ei armasta iseennast. Pea meeles, et ükski armuavaldus või lubadus ei pane sind ennast paremini tundma. 

Kui inimesed muutuvad vastikuks, on parim aeg lahkuda. Kui keegi kohtleb sind halvasti, siis katsu sellest üle olla ja seda mitte isiklikult võtta. See ei ütle midagi sinu kohta, küll aga räägib palju selle kohta, kes sind halvasti kohtles. Ja mida iganes ta ka pärast ei ütleks, ära lase end mõjutada ning ära mine tagasi sinna, kus sind hästi ei koheldud. Tea, et väärid enamat, ja lahku kohe!

Inimesed kohtlevad sind nii, nagu sina lased neil end kohelda. Sa ei saa kontrollida teiste käitumist, kuid sa ei pea ka seda kannatama. Kõige ilusamad asjad siin elus juhtuvad siis, kui eemaldud negatiivsetest inimestest. Ja see ei tähenda sugugi seda, et sa neid vihkad, vaid seda, et austad iseennast.

Vaikus ja poolik naeratus võivad endas peita kogu maailma valu. Pane hoolikalt tähele, mis toimub sulle kallite inimeste elus. Mõnikord, kui sõbranna vastab sinu küsimusele „Kuidas sul läheb?”, et kõik on hästi, siis tea, et see ei pruugi nii olla. Sul pruugib vaid vaadata tema silmadesse, teda tugevasti kallistada ja öelda: „Ma tean, et kõik pole korras!”.

Tõeline armastus ilmub siis, kui manipulatsioon lõpeb. Tõeline armastus ilmub siis, kui hoolid teisest inimesest sellisena, nagu ta on, olles aus enda ja partneri vastu, julgedes olla avatud ja haavatav. See on teie ühine pingutus – luua siiras alustala suhtele. Usu, maailmas on olemas see üks inimene, kes soovib sinuga tõelist armastust jagada.

Isegi parimad suhted siin maailmas ei kesta igavesti. Pole olemas inimest, kes poleks kunagi tundnud murtud südame valu, armsama kaotusvalu või valu sellest, et inimene ei olnudki see, kelleks teda peeti. Me keegi ei ela igavesti. Hinda seda, mis sul on, neid, kes sind armastavad, ja neid, kes sinu eest hoolitsevad. Pea meeles – see, et miski ei kestnud igavesti, ei tähenda seda, et seda poleks pidanud olema.

Ilmunud ajakirjas Buduaar