Reklaam sulgub sekundi pärast

Pea valutab? Kas kartulit proovisid?

Kas teadsid, et tihti aitab peavalu vastu valuvaigisti asemel hoopis õige toit? Näiteks võid abi saada ka kartulist.

Kas teadsid, et tihti aitab peavalu vastu valuvaigisti asemel hoopis õige toit? Näiteks võid abi saada ka kartulist.

Kuigi paljud toidud võivad olla peavalude vallandajad, on palju ka neid, mis peavalu hoopis leevendada aitavad. 

Spinat
Spinat sisaldab teatud tüüpi B-vitamiini, ribofalviini, mis aitab ennetada migreeni. Nii et kui spinat siiani su menüüsse ei kuulunud, oleks targem see nüüd sinna lülitada.

Rasvane kala
Vana hea oomega-3 tegutseb jälle. Need rasvhapped aitavad leevendada kroonilisi peavalusid. Eriti efektiivne on rasvane kala koos oomega-6 rasvhapetega, mida leidub paljudes toiduõlides. 

Arbuus
Kui sul kipub pea valutama vedelikupuudusest, on arbuus su menüüs asendamatu: ühtaegu veidi toitev ja samas eriti suure vedelikusisaldusega. Toidust saame me niigi ligi 20 protsenti päevasest vedelikuvajadusest, kuid arbuusis sisaldub lisaks palju vajalikke mineraale, millest kehal dehüdratsiooni puhul eriti suur puudus käes on.

Kartulid
Sisaldab palju kaaliumi, mis aitab peavalu vastu. Kuigi peamise kaaliumiallikana tunneb enamik meist banaani, on kartul selles osas teenimatult alahinnatud: koorega küpsetatud kartul sisaldab 926 milligrammi kaaliumi, seega kaks korda enam kui üks banaan.

Kofeiin
Kuni sa kofeiiniga üle ei pinguta, on sel peavaludele leevendav toime. Paljud peavalutabletidki sisaldavad seda väikeses koguses, sest kofeiin aitab valuvaigistitel kiiremini toimida.
Samas liigtarbimine suurendab peavaluohtu, seega ei tohiks kofeiini sisaldavaid jooke (kohv ja tee) tarbida enam kui 500 milligrammi päevas.

Mandlid
Mõnest uuringust selgub, et peavalude puhul vajab keha magneesiumi, eriti migreenivalude puhul, kuid kui peavalu juba käes, ei pruugi see aidata. Kui tahad siiski katsetada, siis lisa oma menüüsse mandleid, umbes 80 milligrammi ühe toiduportsjoni kohta.

 

Allikas: Huffingtonpost

 

Buduaar.ee