Reklaam sulgub sekundi pärast

PEREARST SOOVITAB: laske oma lapsele vähemalt MMR-vaktsiin teha

Perearstina töötav Karmen soovitab lastele teha vähemalt MMR-vaktsiin, mis kaitseb nii leetrite, punetiste kui ka mumpsi eest. Arst kinnitab, et ta ei saa vaktsiinide propageerimise eest mingit tasu ega hüvesid, vaid tal on siiras mure Eesti laste pärast. 

"Kallid, kes te pole oma lapsi vaktsineerinud  kiirustage perearsti juurde ja laske teha vähemalt MMR-vaktsiin, mis on leetrite, mumpsi ja punetiste vastu! 

Vajalik on esialgu vaid üks süst, mõne nädalaga on immuunsus olemas. Teine annus tuleb teha hiljem; õige aja ütleb vaktsineerija.
Spetsiifilist ravi maailmas praegu levivatele leetritele ei ole, antibiootikumid ei aita (leetrid on viirushaigus, antibiootikumid mõjuvad vaid bakteritele).

Nii ÜRO kui ka WHO on andnud välja hoiatused leetritesse haigestumise plahvatusliku suurenemise kohta paljudes riikides. Eesti on hetkel veel turvaline, aga kui kauaks? Inimesed ju reisivad...

Eesti inimesed, te ei ole ometi nii rumalad, et usute internetis trollijate pahatahtlikke valesid! WHO hinnangul on vaktsineerimisvastane liikumine üks kümnest suurimast terviseohust maailmas. Ära toida trolli," kirjutab perearst Karmen. 

Neile, kes arvavad, et arst teab väga hästi vaktiinide ohtudest ja sellest, et need ei tee mingit kasu, vaid hoopis kahju, vastab Karmen järgnevalt: "Ma räägin seda, mida ma tean tõde olevat. Selle eest ei saa ma mitte mingisugust tasu ega hüvesid. Ei ole kunagi saanud. Mul on mure Eesti laste pärast."