Reklaam sulgub sekundi pärast

PEUGEOT 508 SW – turvalisuse tipptase

Seekord oli Buduaaril suur au saada kõigest paar päeva pärast auto Eestisse jõudmist esimesena oma valdusesse uhiuus ja elegantne Peugeot 508 SW. "Peugeot on hoidnud au sees kvaliteeti ja Prantsusmaa autotööstuse leidlikkust – just seetõttu ka mina sellesse sõidukisse armusin," ütleb Buduaar Teeni tegevtoimetaja Keija Jõgeva. 

Suure tõenäosusega saab uuest Peugeot’st suur müügihitt. Juba autosse istudes olin lummatud sedavõrd mugavast ja elegantsest autost. Uue Peugeot 508 SW jõuline, kuid sujuv disain ei jäta kedagi külmaks. Mulle jääb koheselt silma auto voolujooneline, kuid sportliku stiili ja jõulise kontuuriga kere, mis on kaasaegse, ühtviisi nii malbe kui ka sportliku elegantsi musternäidis. 

Uus Peugeot 508 SW on sarnaselt 508 sedaanile varustatud uue generatsiooni Peugeot i-Cockpit juhikeskkonnaga, mille olulisemad komponendid on tavapärasest väiksem ja erakordselt kompaktne rool, suur HD puutetundlik ekraan ning head-up näidikuteplokk rooli kohal. Selline „kõik on käeulatuses“ kooslus garanteerib lihtsa ja kindla manööverdamise ning mugava sõiduelamuse.

Konkurentsitu Peugeot 

Mis saaks veel parem olla kui iseparkiv auto? Siit rõõmusõnumid naistele, kel külgboksi tagurdamisega raskusi (nagu näiteks minul)! Just see auto on teie ideaalne ja lahutamatu kaaslane. Täisautomaatne parkimissüsteem aitab parkida nii külg- kui tagurpidiboksi, ning ka garaaži. Sinu ülesandeks on vaid käivitada käiguhoobadest vastav funktsioon ning süsteem võtab kogu juhtimise üle, otsides muuhulgas ise parkimiskoha. Auto kiirendab ja pidurdab, ilma, et peaksid sekkuma rooli keeramise või pedaalide vajutamise näol. Mugav, kas pole?  

Rääkides mugavustest olin  koheselt „müüdud“! Lisafunktsioonina on autos tipptasemel massaažifunktsiooniga juhi ja kõrvalistuja istmed, mis teevad pikaajalise sõidu eriti nauditavaks. Võid olla kindel, et su selg tänab sind. Kusjuures, kui arvate, et massaažifunktsioon teeb pigem uniseks, siis tegelikult on vastupidi. Istmed hoiavad sind erksana, samal ajal tervet selga masseerides.

Maailm on valla

Mind köitis ja kõnetas avar katuseluuk, mis pakub avatud vaadet ja valgust ka tagaistmel reisijatele. Mainimata ei saa jätta laeviimistlusega ühilduvat pimenduskatet, mis kaitseb otsese päikese eest ja loob hubase miljöö. 

Turvalisus ennekõike

Turvapakett pakub rahulikku ja turvalist sõitu nii maanteel kui linnatänavatel. Pakett hõlmab hädaabipidurduse süsteemi koos pikivahe hoidmise funktsiooniga, sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatusega ja liiklusmärkide tuvastussüsteemiga (kiirusepiirangud, STOP-märk, keelumärk, ühesuunalise tee märk). Mulle isiklikult meeldis enim funktsioon, mis hakkas automaatselt hoogu maha võtma, kui teisele autole liiga lähedale jõudma hakkasin. 

Pimedal ajal lisab sõidule turvalisust Night Vision infrapuna öökaamera, mis hõlbustab jalakäijate ja loomade märkamist pimedal ajal väljaspool tulede valgusvihku. 

Ruumikus teie käsutuses

Rääkides ruumikusest võin julgelt väita, et pagasiruum on erakordselt avar ning hõlpsalt ligipääsetav. Lisaväärtust lisab madal laadimislävi ja suur tagaluugiga pagasiruum, mis annab sõidukile muljetavaldava ruumikuse ning avaruse. Optimaalse ruumijaotusega ja paljude panipaikadega salongis on Peugeot 508 SW mudelis varasemast kordades rohkem praktilisi võimalusi asjade käepäraseks paigutamiseks. Mainimata ei saa jätta võtmevaba sissepääsu ning pagasiruumi avamist lihtsa jalaliigutusega stange all. Võib julgelt väita, et Peugeot 508 SW on fantastiliselt praktiline ja ruumikas pereauto. 

Pikaajaline investeering

Materjalide, mootorite ja varustuse valikule laienevad kõrged standardid aitavad hoida madalatena nii korraliste hoolduste kui ka ekspluatatsioonikulud. Lisaks abistavad juhti sõitmisel viimase põlvkonna tehnoloogiatel põhinevad juhiabifunktsioonid, mis on seni olnud omaseks vaid Premium-klassi automarkidele. Pean tõdema, et see auto avaldas muljet nii oma elegantse välimuse kui samas praktiliste ja täiustatud omadustega, mille üle võib põhjusega uhkust tunda.


Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar juuli-august 2019.