Reklaam sulgub sekundi pärast

PIINLIK: KUULUS MEESTERAHVAS jäi Solarise toidupoes vahele

Pühapäeva pärastlõunal leidis Tallinnas Solarise toidupoes aset pisut kentsakas vahejuhtum, kus kuulus Eesti meesterahvas ennast ise piinlikku olukorda pani. Nimelt tuleb sealses poes saiakesed ise paberkotti panna ning kaalul vastavale klahvile vajutada, et saada kleebis hinnaga. See meesterahvas otsustas aga pisut kelmust teha.

Mees, keda teab suure tõenäosusega iga eestlane, pani kotti esmalt kaks saiakest ning kaalus seejärel need ära. Kleebis juba paberkotil, asetas ta sinna aga veel ühe saiakese, mis kaalult läbi ei käinud. Seejärel sammus meesterahvas muretu näoga järgmisse riiulisse. 

Mida ta aga aimata ei osanud, oli asjaolu, et seda kõike nägi pealt üks naisterahvas, kes otsustas, et nii need asjad ei käi. Ta astus julgelt mehele ligi ning osutas näpuga tema korvis olevale paberkotile. Naine ütles: "Ma nägin, et te kaalusite oma kaks saiakest ja siis panite kolmanda juurde, aga seda ära ei kaalunud." Naine tõstis koti saiakestega mehe korvist ise välja.

Mees kohmetu häälega vastas: "Oi, ma ei teadnud."

Jääb selgusetuks, mida meesterahvas ei teadnud. Kas ta ei teadnud, et kõiki saiakesi tuleb kaaluda või arvas ta, et kolmas saiake ei kaalu midagi. Tasuta pakkumist poes ei olnud – et ostad kaks ja saad kolmanda tasuta.

Buduaari toimetusele on tuntud meesterahva nimi teada.