Reklaam sulgub sekundi pärast

Lõhekreemiga võileivatort krevettide ja seesami-seemnetega

Aastalõpu lähenedes on aeg kokku-võtteid teha ja tagasi vaadata. Igaüks ehk leiab endale aja, et õnnestu-mistele mõelda ja meenutada märksõnasid, mis aastat 2011 ise-loomustavad. Mul on hea meel, et selle aasta sügisest saan teiega, armsad lugejad, oma tagasihoidlikke retsepte jagada. Tore, kui keegi järele teeb, veelgi vahvam, kui maitseb ka. Olen ise väga loominguline ja vaba käega, soovitan teile ka julgust retseptide jooksval kohandamisel, klassika muutmisel või moodsate maitsetega tutvumisel. 

Aastavahetuse õhtuks soovitan peolauale valmistada suursuguse võileivatordi. Selle võib mitu päeva varem valmis teha ja erinevate täidistega maitsestuma panna. Kaunistada võib ka vahetult enne serveerimist.

Võileivatordi jaoks läheb vaja:

1,5 mitmevilja röstsaia

Lõhekreem:

200 g kuumsuitsulõhet

4 muna

1 sibul

200 g Creme Bounjouri (kurgimaitseline)

2 dl majoneesi

2 dl hapukoort

piprasegu

tilli, peterselli

 

Makratäids:

300 g makrat

100 g värsket kurki

2 muna

200 g Creme Bounjouri (maitserohelisega)

2 dl majoneesi

2 dl hapukoort

soola

sidrunipipart

tilli, peterselli

 

Kattekreem:

1 purk Vertigo Gourmet Caesari kastet

1 OTTO ricotta kohupiimapasta

hapukoort

majoneesi

 

Kaunistamiseks:

200 g krevette

värsket kurki

1 keedumuna

avokaadot

seesamiseemneid

kappareid

 

Keeda munad. Puhasta ja haki kuumsuitsulõhe. Haki sibul, riivi munad, lisa toorjuust, majonees, hapukoor, piprasegu ja maitseroheline. Soola ei ole vaja lisada, kui kuumsuitsu lõhe on üsna tugeva maitsega. Purusta saumikseriga kogu mass kreemjaks. Kreem võib olla üsna pehme ja vedelam, kuna me ei kasuta immutamiseks eraldi vedelikke.

Makrakreemi jaoks haki makra, värske kurk ja munad, sega toorjuustu ja majoneesi, hapukoore ja maitseainete ja -rohelisega. Sega saumikseriga kreemiks.

Lao kandilised saiad vaagnale ja pane kordamööda vahele erinevat kreemi. Kui teed tordi paar päeva varem valmis, aseta ülemisele saiakihile vajutis. Katteks sega Vertigo Gourmet Caesari kaste kohupiimapasta ja vajaliku koguse majoneesi, hapukoorega, maitsesta vajadusel. Kata ülemine saiakiht kreemiga ja küljed. Kui jääb külgede jaoks kreemi puudu, valmista juurde. Kaunista krevettide, värske kurgi ribade, avokaadolõikude, riivitud keedumuna ja kapparitega. Külgedele puista muna ja seesamiseemneid. Soovi korral võid ääred ära lõigata enne serveerimist, aga ei pea.

 

Meeleolukat aastavahetust kõigile!

 

Pille Viljamaa