Reklaam sulgub sekundi pärast

Piparmündi, maasika ja suhkruvatimaitselised ÖED

Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand = säravate Saare naiste duo. Kristel ja Tuuli, kes on juba 10 aastat sõbrannad olnud, otsustasid koos muusikat tegema hakata! Buduaar TEEN uuris Tuulilt ja Kristelilt nende saladuste, piinlike hetkede, sõprussuhete ja palju muu kohta.

Kuidas te kohtusite ja kaua olete sõbrannad olnud?
Kristel: Sõbranna Kaisa sünnipäeval tema keldris saunas (no tegelt selle eesruumis) ja aasta oli siis vist 2004.
Tuuli: Kristel juba ütles kõik ära. Üle 10 aasta oleme sõbrad olnud.

Mis on teis sarnast?
Kristel: Mõtteviis tihtipeale, muusikaarmastus, meie nöökimised ja huumorisoon.
Tuuli: Me oleme Saaremaalt ja mõtleme päris paljudest asjadest samamoodi, aga samas ka erinevalt. Ei oska seletada. Lihtsalt „klikime“ omavahel.

Kuidas teie teamwork toimib, tekib tihti arusaamatusi või toimib kõik kui valatult?
Kristel: Pigem hästi ja kui on halvasti, arutame kuni on lüngad täidetud.
Tuuli: Meie teamwork on aus, eks ta sellepärast toimibki. Ega me kõiges ka ei nõustu, aga austame teineteist ja saame aru, et me ei ole üks ja sama inimene. Me näeme maailma erinevalt ning lepime sellega. Ei suru teist muutuma, vaid laseme olla tal see, kes ta on.

Kuidas kirjeldaksite teineteist?
Kristel: Tuuli on superwoman! Tahab, teeb ja oskab. Tohutult andekas ja sihikindel. Kindlameelne, mõnikord jonnakuse äärel mängides, aga tänu sellele on ta elus palju korda saatnud ja suudaks üksinda kogu maailma seljatada.
Tuuli: Kristelil on väga ilus hing. Andekus kuubis – ta hääl, näitlemine ja kõik muu on antud talle lihtsalt „kuskilt.“ Tal tuleb kõik väga palju lihtsamalt kätte ning vahel on seda kõrvalt ulmeline vaadata. Ta lihtsalt liugleb elus, ei mõtle üle, naudib ning laseb asjadel juhtuda. Üldiselt on väga suur yes-woman, mis on mõnedes kohtades superhea, aga samas on teda ka pepust hammustanud. (Naerab.)

Lõpeta palun lause: Kui mul oleks võimalus teha üht asja teisiti, siis ma...
Kristel: Teeksin kindlameelsemaid otsuseid.
Tuuli: Oleks võinud nooremana hakata rohkem tuleviku peale mõtlema ning rahaga paremini läbi käia ja investeerida seda paremini.

Mis omadused peavad olema ühel heal sõbral?
Kristel: Ausus ja lojaalsus, aga mitte pime lojaalsus. Hoolivus, hea kuulamisoskus.
Tuuli: Sõber peaks olema aus, hea kuulaja ja saatma Instagrammis naljakaid meeme. Nii et need, kes minult neid saavad, teadku, et see on mo viis näidata, et hoolin teist ning tahan, et teil oleks hetkeks nägu naerul.

Milliseid väärtusi lisab sõprussuhe teie ellu?
Kristel: Kergem on olukordades navigeerida, kui on sõber, kellelt nõu küsida. Ja naljakam on ka.
Tuuli: Väga lõbus on! Mind on tõesti õnnistatud mega lahedate inimestega, nii et iga päev olen oma sõprade eest tänulik. Päriselt. Nad on mind väga palju aidanud, olemas olnud ja mulle meeldib, kuidas mul enda sõpradega puuduvad tabuteemad ja me reaalselt võimegi kõige piinlikumatest ja rõvedamatest asjadest rääkida, ilma, et see oleks ebamugav. See on mega tunne!

Kuidas tunnustate oma sõpru, et nad teie jaoks olemas on? Mida ütlete või teete, et hoolivust näidata?
Kristel: Proovin ikka vahepeal seda neile öelda, ja endale ka meelde tuletada. Kipun mõnikord unustama, et neid asju tuleb öelda.
Tuuli: Mul meeldib ikka helistada vahel inimestele, keda pole ammu näinud ja siis me tavaliselt jutustame 45 minutit telefoni otsas. Kui ma tõesti olen uhke kellegi üle või keegi näeb hea välja, siis ütlen ka alati midagi ilusat.

Mille üle tunnete kõige enam uhkust?
Kristel: Et pole enam end kaotanud.
Tuuli: Tunnen uhkust selle üle, kuhu olen jõudnud inimesena ja ka karjääris. Olen mõlema nimel tööd ja vaeva näinud ning tunne on imeline.

Üks asi, mida enamus inimesi teist ei tea?
Kristel: Mul on halb mälu. Hetkel muud ei mäleta...
Tuuli: Mul on kassiallergia ja ma olen nimedega väga halb. Palun vabandust.

Mis on kõige olulisem: armastus, raha või sõprus?
Kristel: Armastus. Klišee, aga armastus teeb õnnelikuks ja rahaga õnne ei osta. Seda südamepõhjast õnne. Sõbraarmastus käib ka selle alla.
Tuuli: Armastus. Kui sa oled seda endal kordki elus lasknud päriselt tunda, siis sa oled õnnelik inimene. See annab jõudu ja energiat ning viib elus edasi.

Kirjeldage kõige piinlikumat momenti, mis teil juhtunud on.
Kristel: Ilmselt lavalt alla kukkumine õhtut juhtides. Konts läks valesti ja kukkusin tagumikule. Kõik läks ilusti, aga ühe lätlase ehmatasin ära.
Tuuli: Ühes pulmas esinedes. Nagu ma ka enne mainisin, olen nimedega halb – aju jooksis kokku ning ütlesin pruudile kogemata vale nime. Väga piinlik, ma tean, aga see oli ka see suvi, kus mul oli üle 30 pulma ehk pruutpaare jagus, kelle nimed meelde jätta ja aju on selline naljakas asi, mis vahel paneb pange! See ei olnud ka mitte selline apsakas, et „Mari“ asemel ütlesin „Juta,“ vaid ma ütlesin: „Palume avavalsiks lavale Martini ja Joosepi!“ No joppen puhh! Palun vabandust. See ei olnud meelega, päriselt! Teate ju küll seda tunnet, et mõtled ühte ja suust tuleb välja midagi täiesti muud. Kõigil juhtub!

Kui peaksid end kirjeldama kolme sõnaga, mis need oleks?
Kristel: Rõõmus, lolli huumoriga tuulepea.
Tuuli: Sihikindel, empaatiline, avatud.

Kui saaksid olla maitse, mis maitse sa oleksid?
Kristel: Suhkruvatt!
Tuuli: Maasika- või piparmündimaitseline.

Teie laul räägib õhulossist. Kui sageli neid endale ehitate?
Kristel: Kunagi ehitasin rohkem, nüüd olen rohkem kahe jalaga maapeal.
Tuuli: Ma arvan, et me kõik teeme seda mingil määral, kuid tulebki meenutada, kus päris elu on. 

Mis on kõige piinlikum rõivaese, mida kandnud olete?
Kristel: Sokke kätistena. Iu!
Tuuli: No nooruses olid mega popid hästi madala värvliga alt laienevad teksad, nii et stringid alati paistsid, kui istusid või kummardusid. Ja need polnud ainult mul, vaid kõikidel mo klassi tüdrukutel – mood ja aeg olid sellised...

Mis oleks küsimus, millele sooviksid vastata, aga keegi ei ole küsinud?
Kristel: Ei teagi sellist küsimust...
Tuuli: Kas sa oled üleöö jõudnud punkti, kus sa praegu oled? Vahel mulle tundub, et inimesed arvavad, et kõik juhtub niisama ja sa ei pea endast midagi andma. Tahaks just noorematele südamele panna: sa ei saa kuulsaks üleöö! See võib juhtuda, aga te peate aru saama, et siis alles päris töö algab! Ja et kuskile jõuda välja, peate tegema palju erinevaid asju, et olla milleski hea. Arendage iseennast, võtke mitu hobi ja tegelege nendega täiel rinnal. Õppige korralikult, olge sihikindlad ja vaadake, milleks te võimelised olete! Ei tasu esimese raskuse juures alla anda, sest siis ei oleks me kumbki Kristeliga tänasel päeval siin, kus me oleme. Õppetunnid on selleks, et neid õppida ja targemana edasi liikuda.