Reklaam sulgub sekundi pärast

Piprapood soovitab: Kalkunifilee ja mango salat

Piprapood soovitab aprillikuus, enne grillihooaja algust, kergeid kevadisi toite nagu seda on vitamiinirikas ja väherasvane mangoga kalkunisalat.

Piprapood soovitab aprillikuus, enne grillihooaja algust, kergeid kevadisi toite nagu seda on vitamiinirikas ja väherasvane mangoga kalkunisalat. Retseptis kasutatud Putela maitseaine annab erinevatele linnulihadele väga meeldiva ning erilise maitselisa. Putela linnulihamaitseaines on lisaks soolale ja piprale paprika, sibula, salvei, selleri, majoraani, peterselli-ubarohu, sidrunheina ja teiste vürtside ja maitsetaimede maitselisa. Putela maitseainega maitsestatakse sageli ka õrna vasikaliha. Hela õlimarinaadide rikkalikust valikust leiate kindlasti omad lemmikud kohe algavaks grillimise hooajaks. ´

Kalkunifilee ja mango salat
4 sööjale
Rikkaliku maitsega ja kevadiselt kerge

600 g kalkunifileed
rapsiõli
2 sl Hela Red Pepper õlimarinaadi
2 tl Putela linnuliha maitseainet
1 tl soola

Mangolisand:
8 sl East Endi „Alphonso” mangopüreed
1 küps mango
1 väike tšillikaun
1 väike purk konservananassi
1 apelsini mahl
erinevaid salatilehti

1. Aja õli pannil kuumaks ja pruunista kalkunifileed mõlemalt poolt paar minutit.
2. Pane fileed ahjuplaadile, pintselda üle Hela marinaadiga ja puista peale Putela maitseainet.
3. Küpseta sisselülitatud grilliga ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveerimiseks lõika fileed umbes paarisentimeetristeks viiludeks.
4. Lõika mango paraja suurusega kuubikuteks. Sega kausis kokku mango, peeneks tükeldatud tšilli, ananassikuubikud, mangopüree ja apelsinist pressitud mahl.

Serveeri kalkunifileed salatipadjal koos mangolisandiga.

Maitsvaid toiduelamusi!

Astu läbi Tallinnas Liivalaia tänavas asuvast Piprapoest ja rikasta oma igapäevast toidulauda uute maitsenüanssidega. Selle kerge ja maitsva salati valmistasid ja pildistasid teile kokanduse veebiajakirja www.perenaine.ee toimetajad Eva Palu ja Janne Lass.