Reklaam sulgub sekundi pärast

Piret Järvis: kui väga palju raha oleks, ostaksin ka Cavallit ja Versace`it

Buduaar Shopping uuris armastatud muusikult Piret Järviselt tema moemaailma lemmikuid. Piret, kelle stiiliikooniks võib pidada Gwen Stefanit, näeb ka ise pisut gwenilik välja. Kauni muusiku lemmikuks on mustad skinny-teksapüksid, mis peaaegu ribadeks kantud. Kui aga Piretil palju raha oleks, siis näeks ta meelsasti Cavalli, Westwoodi, Versace ja Balmaini riideid oma kapis.

Buduaar Shopping uuris armastatud muusikult Piret Järviselt tema moemaailma lemmikuid. Piret, kelle stiiliikooniks võib pidada Gwen Stefanit, näeb ka ise pisut gwenilik välja. Kauni muusiku lemmikuks on mustad skinny-teksapüksid, mis peaaegu ribadeks kantud. Kui aga Piretil palju raha oleks, siis näeks ta meelsasti Cavalli, Westwoodi, Versace ja Balmaini riideid oma kapis.

 


Milline on sinu stiil?
Minu riietuses peab valitsema balanss naiselike ja mehelike elementide vahel. Lohvaka T-särgi ja needistatud vöö juurde kannaksin kindlasti kontsasid, samas kui nukuliku kleidikese kõrvale valiksin jalatsiteks hoopis näiteks tanksaapad. Armastan väga ka punk- ja rockmuusika teemat ja nii ammutan sealtki inspiratsiooni.

Kes on sinu stiilikoon?
Ma jumaldan Gwen Stefani stiili. Seda alates ajast, mil esimest korda No Doubti “Don’t Speak“ ja “Just A Girl“ videoid nägin. Aasta võis siis olla 1997. Mind lummas tõeliselt see, kuidas üks üdini naiselik ja hoolitsetud tšikk ka kõige maskuliinsemates pükstes või lavapoosides väga seksikas ja ilus välja suutis näha.

Mis on lemmikese sinu kapis?
Viimase aasta vaieldamatuks lemmikesemeks on olnud kitsad mustad teksased. Juba ammu pole ma ühtegi asja sõna otseses mõttes ribadeks kandnud – nende pükstega aga just nii juhtus. Õnneks saab vist varsti see ülikitsaste pükste mood läbi ka ja siis saabki need ribastunud lemmikud ilusti arhiivi ära paigutada.

Mitu kingapaari sul on?
Üsnagi mitu. Ma pole üle lugenud ja igaks juhuks ei hakka ka...

Millised käekotid sulle meeldivad ja kui palju oled nõus kulutama käekotile?
Käekott on minu jaoks tarbeese, seega on kõige olulisem, et see oleks praktiline. Mitme taskuga, et asju paremini sorteerida, ning välimuselt peaks kott olema piisavalt tagasihoidlik ja klassikaline, et kõikvõimalike riietusstiilidega (nii igapäevasemate kui pidulikumate variantidega) haakuda.

Milliseid brände eelistad?
Endale riideid selga valides ei oma bränd mitte mingisugust tähtsust. Ostan ikkagi neid asju, mis mulle hästi selga istuvad ja silmale rõõmu pakuvad. Samas kui peaks kunagi tekkima olukord, kus raha on nii palju, et targemates kohtades kui riidepoed seda enam kulutada pole, siis ilmselt soetaks ma endale miskit Balmaini, Cavalli, Vivienne Westwoodi või Versace haute couture kollektsioonidest.

Millest lähtud riiete ostmisel?
Riideese peab mulle poodi sisse astudes kohe silma hakkama ja meeldima, siis ostan selle tavaliselt ära. Kui hakkan mingi asja juures liiga pikalt arutlema, et kas ikka sobib või ei sobi, jätan tehingu katki.

Kust sa riideid ostad?
Sealt, kus mõni minu silmis superlahe asi parasjagu müügil on. Lemmikpoode mul pole.

Kas ostad riideid ka e-bayst, glämmilaatadelt või mujalt?
Internetipoodlemise pisik pole mind veel haaranud, sest eriti just riiete puhul on minu jaoks oluline asja enne ostukorvi pistmist selga proovida. Mulle tundub küll, et pelgalt pildi järgi valides võib korralikult puusse panna. Aga ühel glämmilaadal olen osalenud ja sealt soetasin enesele päris mitu lahedat rõivaeset pluss paari saapaid. Saksamaal leidub hulgim selliseid veidi glamuursemaid second-hand poode, kus müügil ainult väga erilised ja kvaliteetsed asjad. Sealt olen soetanud nii mõningaidki aksessuaare ja jalanõusid, mis minu kindlate lemmikute hulka kuuluvad.

Kas oled õmmelnud ja stiliseerinud enda jaoks ise riideid?
Olen endale ise riideid õmmelnud küll. Keskkooli ajal juhtus seda tihemini. Kui mu motivatsioon vahepeal ei murdu, siis tahaksin minna õmblemiskursustele, et kangaste, värvuste, lõigete tegemise ja õmblemise koha pealt end rohkem harida ja taas ise endale rohkem asju meisterdada.

Kui tihti teed oma riietekapis puhastust? Mida nende riietega edasi teed?
Korra aastas vaatan oma riidekapi kriitilisema pilguga üle küll, aga midagi asjalikumat vähemkasutatavate riiete kastidesse paigutamisest ja eest ära tõstmisest pole ka viimasel ajal teinud.



Merlyn Uusküla
Buduaar Shopping