Reklaam sulgub sekundi pärast

PLANEERITE PULMI? 5 soovitust stressi leevendamiseks

Paljud kevadel ja suvel abielluvad paarid planeerivad juba pulmi suure innuga. Peo planeerimine võtab palju aega ja vaeva ning tekitab ka stressi. See on ka täiesti arusaadav - pulmi peetakse siiski vaid kord elus.

Vaid vähestel on võimalus palgata professionaalset abi. Kui pidu on vähegi suurem, siis tööd piisab - suur osa peab veel samal ajal käima tööl või koolis ning hoolitsema ka pere eest. Pole siis imestada, kui ühel hetkel tunned, et sinu elus on liiga palju pingeid. Stressi tuleks leevendada ja ravida kõikvõimalikul viisil, sest halvimal juhul sööb see ära kogu rõõmu pulmapeost.

1. Julgege teha pulmad, mis on teie moodi

Te ei pea järgima mitte ühtegi traditsiooni, kui te seda ei soovi. Mõelge näiteks, millist atmosfääri oma pulma sooviksite? Mida sooviksite oma pulmadest ka kümne aasta pärast meenutada? Milles te mingil juhul tingima pole nõus?

2. Arendage otsustusvõimet

Pulmad hõlmavad üllatavalt palju igasuguseid erinevaid otsuseid alates kuupäevast, kohast, külalistest ja lõpetades sellega, millised kaunistused on laual ja mis värvi kingi kannab peigmees. Võtke hetkeks aeg maha ning mõelge, millised otsustajad te olete ja mis aitaks otsuseid lihtsamaks muuta. Näiteks kui teile mõlemale valmistavad otsused stressi ning lükkate neid seetõttu edasi, peaksite endale seadma tähtaja, sest viivitamine võib kätte maksta.

3. Pidage meeles reaalsustaju

Paljud on pärast pidu pannud tähele, et mingi detail, mille kohta arvati, et põhjustab suurt probleemi, tegelikult ei teinudki seda. Või oli hoopis tegu väiksema murega, kui esialgu arvasite. 

4. Hoolitsege enda eest

Kuigi mõtlemist ja tegemist jagub, peaks vahepeal pulmad ära unustama. Eriti siis, kui märkad ühel hetkel, et sa ei saa öösiti enam magada, sööd vaid rämpstoitu ja ka trenn on tagaplaanile jäänud. Ja isegi kui pulmad on juba nurga taga, ärge unustage kogu kiirustamise juures ka teineteist.

5. Paluge abi

Sageli on lähedased sõbrad ja tuttavad hea meelega nõus pulmade korraldamisel abiks olema. Küsige siis julgelt abi. 

 

allikas: Ilta Sanomat