Reklaam sulgub sekundi pärast

POLITSEI HOIATAB: Tallinnas tegutsevad ohtlikud kelmid

Lääne-Harju politseijaoskond postitas mõni aeg tagasi oma Facebooki lehele kurvaks tegeva teate, kus hoiatatakse kõiki Tallinna elanikke petiste eest, kes heausklikelt inimestelt raha välja petavad. Ohvriteks valitakse vanemas eas inimesi, keda on lihtsam haneks tõmmata ning ühelt vanaproualt peteti välja enam kui 20 000 eurot.


Lääne-Harju politseijaoskond postitas mõnda aega tagasi oma Facebooki lehele kurvaks tegeva teate, kus hoiatatakse kõiki Tallinna elanikke petiste eest, kes heausklikelt inimestelt raha välja petavad. Ohvriteks valitakse vanemas eas inimesi, keda on lihtsam haneks tõmmata ning ühelt vanaproualt peteti välja enam kui 20 000 eurot.

Lääne-Harju politseijaoskonna Facebooki lehel olev postitus on järgnev: "Hoiatame ja palume edastada informatsioon ka oma eakatele lähedastele! Kolmapäeval, 21. märtsil pakkus vene keelt kõnelev naisterahvas Mustamäel Vilde teel 88-aastasele Tallinna vanaprouale võimalust õnnistada tavalist vett, mis pärast õnnistust omandab kõikvõimalikud imevõimed. Õnnistus olevat abimees kõikide haiguste vastu. Proua oli alguses küll kahtlev, kuid kui mingi hetk lähenes üks teine proua, kes teenusepakkujat kiitis ning väitis, et tänu imeravitsejale sai ta enda haigused ravitud, siis ta meel muutus. Trikkide ohvriks langenud proual paluti võimalusel kaasa tuua kodust ka kogu sularaha, et ka see ära õnnistada. Selle peale läks proua koju, võttis kaasa oma rahavarud ja purgiga vett. 

Õnnistamise käigus vahetasid kelmid vanaproua sularaha salvrätikute vastu. Sarnaseid kelmusi on ka varem olnud, kuid varasemalt pole nii suurt kahju tekitatud. Proua jäi ilma 20 000 eurost ja 1500 dollarist. Selliseid juhtumeid saab ennetada, kui eakatele lähedastele räägitakse säärastest kelmustest. Selliseid imeravimeid ei ole olemas ning iga kahtlase ostu korral tasub konsulteerida sõbra või lähedasega. Kõige turvalisem on hoida oma raha pangas."

Postitust näed ka Facebooki lehel siin