Reklaam sulgub sekundi pärast

PROBLEEMID UINUMISEGA? Selle salajase nipi abil uinud 2 minutiga

Päeva jooksul vajuvad silmad korduvalt kinni ning hea meelega teeksid ühe väikese uinaku? Õhtul voodisse minnes oled aga virk ning ei suuda kuidagi uinuda? Kas kõlab tuttavalt? Unehäired ja raskused uinumisel on inimeste seas rohkem levinum kui kunagi varem. Kui ka sina kuulud nende hulka, siis Daily Mail soovitab proovida USA armee salajast nippi, mis väidetavalt toob une kahe minutiga. 

USA sõdurid kasutavad kõnealust nippi siis, kui rahu leidmine on keeruline, näiteks lahinguväljal. Meetodi alla kuuluvad lõõgastumine, meele tühjendamine mõtetest ja rahulik hingamine. Pärast kuuenädalast harjutamist toob see tehnika tulemusi lausa 96 protsendil inimestest. Nipp on algselt välja töötatud selleks, et piloodid vähem vigu teeksid. 

Tee nii: 

1. Lõõgasta näolihased, kaasa arvatud lõug, keel ja silmade ümbrus. 

2. Lase õlgadel alla vajuda, seejärel lase oma käed ükshaaval lõdvaks. 

3. Hinga välja, lõdvesta oma rind, seejärel jalad. Alusta reitest ning liigu lõdvestumisega mööda jalga alla. 

4. Kui oled sedasi lõõgatunult olnud 10 sekundit, siis tühjenda oma meel. Näiteks kujuta ennast lebamas järve ääres, silmitsemas sinist taevast. Või korda endale 10 sekundi jooksul: "Ära mõtle, ära mõtle, ära mõtle!".

Uneekspert Dr. Neil Stanley sõnutsi on magamajäämise kõige olulisemaks faktoriks oma mõistuse ja mõtete vaigistamine: "Uinumiseks on meil vaja kolme asja: magamistuba, mis sobib magamiseks, lõõgastunud keha ning vaigistatud mõtteid. Kui su mõtted ringi tormavad, ei saa inimene magama jääda."