PUHKEPÄEVA RETSEPT: suussulavad moonirullid
pildid: Egle Tamlak

Egle Tamlak armastab küpsetamist üle kõige ning peab eelkõige lugu traditsioonilistest saiakestest, kookidest ning muust sarnasest. Just kaneeli- ja moonisaiad on Egle nii-öelda firmaretseptiks  tulemus on alati garanteeritult imeline ning teisalt ei nõua antud küpsetiste tegemine sugugi palju aega ega ka paksu rahakotti.

Traditsioonilised moonisaiad šokolaadiga (umbes 1012 tk)

Vaja läheb:

Tainas

250 g keefirit

1 muna

80 g suhkrut

0,25 tl soola

400 g jahu

0,75 tl soodat

50 g võid

Taina tegemine:

Sega omavahel keefir, muna, suhkur ja sool. Nüüd sega sisse jahu ja sooda ning jätka segamist kuni moodustub tainas. Lõpus lisa või ja sõtku see tainale sisse. Kui tainas kleepub, lisa natuke jahu juurde. Tainas peab jääma ühtlane ja pehme. Pane tainas 15 minutiks külmkappi.

Täidis:

70 g toasooja võid

50 g mooniseemneid (võid ka rohkem panna)

70 g suhkrut

Tee nii: sega või, suhkur ja mooniseemned kokku. Võta tainas külmikust, rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks. Määri segu tainale. Rulli tainas ja lõika umbes 1012 paksu viilu.

Aseta rullid väikesele ahjupannile (25 x 21cm) ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 1819 minutit.

Piimašokolaadi kate:

Sulata 100 g piimašokolaadi koos 50 g piimaga ja kui moonirullid ahjust väljas, nirista saadud kaste peale.