Egle Tamlak armastab küpsetamist üle kõige ning peab eelkõige lugu traditsioonilistest saiakestest, kookidest ning muust sarnasest. Just kaneeli- ja moonisaiad on Egle nii-öelda firmaretseptiks – tulemus on alati garanteeritult imeline ning teisalt ei nõua antud küpsetiste tegemine sugugi palju aega ega ka paksu rahakotti. Traditsioonilised moonisaiad šokolaadiga (umbes 10–12 tk) Vaja läheb: Tainas 250 g keefirit 1 muna 80 g suhkrut 0,25 tl soola 400 g jahu 0,75 tl soodat 50 g võid Taina tegemine: Sega omavahel keefir, muna, suhkur ja sool. Nüüd sega sisse jahu ja sooda ning jätka segamist kuni moodustub tainas. Lõpus lisa või ja sõtku see tainale sisse. Kui tainas kleepub, lisa natuke jahu juurde. Tainas peab jääma ühtlane ja pehme. Pane tainas 15 minutiks külmkappi. Täidis: 70 g toasooja võid 50 g mooniseemneid (võid ka rohkem panna) 70 g suhkrut Tee nii: sega või, suhkur ja mooniseemned kokku. Võta tainas külmikust, rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks. Määri segu tainale. Rulli tainas ja lõika umbes 10–12 paksu viilu. Aseta rullid väikesele ahjupannile (25 x 21cm) ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 18–19 minutit. Piimašokolaadi kate: Sulata 100 g piimašokolaadi koos 50 g piimaga ja kui moonirullid ahjust väljas, nirista saadud kaste peale.
Rebecca Toome ja Miina Rihanna Rõivas — FOTO: Rebecca Toome/Instagram Ilu ja mood TÕELINE PILGUPÜÜDJA: KOIT TOOME tütar näitas Tallinn Fashion Weekil stiilset välimust
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Telesaade Buduaar Milliseid energiabatoone ja joogisegusid kasutab Kaisa Selde?
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda