Reklaam sulgub sekundi pärast

Püsimeik – väike ilusaladus kaasaegsele naisele

Kas oled mõelnud, miks osa naisi alati nii kaunilt hoolitsetud välja näevad? Kulmupiir on selge ja puhas, silmad ilmekad ja väljendusrikkad ning huuledki on justkui õrnalt värvitud. Tegemist on väikese ilusaladusega – püsimeigiga. Kärt Saadoja Buduaarist proovis omal nahal järele.

Kas oled mõelnud, miks osa naisi alati nii kaunilt hoolitsetud välja näevad? Kulmupiir on selge ja puhas, silmad ilmekad ja väljendusrikkad ning huuledki on justkui õrnalt värvitud. Tegemist on väikese ilusaladusega – püsimeigiga. Kärt Saadoja Buduaarist proovis omal nahal järele.

Olen aastaid mõelnud ka endale püsimeigi tegemisest, kuid hirm valu ja halva tulemuse ees on mind seni tagasi hoidnud. Meistri valikul on tähtis kontrollida tema tausta ja tehtud töid. Otsisin kaua ja hoolikalt, kuni leidsin püsimeigikunstniku Nataliya – just nimelt kunstniku, sest protseduuri ajal mõistsin, kui täpne, puhas ja kreatiivne see töö on.

Protseduur koosneb kolmest etapist – konsultatsioon, protseduur ja järelhooldus.
Konsultatsioon toimub alati enne protseduuri ja selle ajal räägib kunstnik erinevatest tehnikatest, võimalustest, eel- ja järelhooldusest. Ühtlasi kummutatakse konsultatsioonil ka rida müüte.
Mina valisin endale kulmude protseduuri, kus kulmukarvade imitatsioonile lisaks tehti ka kahe värviga varjutus. 
Enne eskiisi tegemist piirati natuke kulme, et anda neile kaunimat kuju. Seejärel joonistati kulmudele eskiis, et näidata mulle võimalikult ligilähedast lõpptulemust.

Järgmiseks kanti nahale tuimestav kreem, mille mõju avaldub 6–7 minuti jooksul. Nüüd võis püsimeigi protseduur  alata – tunda ei olnud midagi, kuulsin vaid õrna surinat, mida aparaat tegi. Esmalt joonistati kulmukarvad, siis vahetas kunstnik värvi ja tegi varjutuse. Enne üks kulm, siis teine ning lõpuks vaatas Nataliya tehtud töö üle ja tegi pisiparandusi. Kogu protseduur võttis aega umbes tunni. Kui kulmud said valmis, oli nahk nende ümber õrnalt punane. Umbes kaks tundi pärast protseduuri punetus kadus.

Protseduuri järel tuleb kulme kolm-neli päeva määrida vaseliiniga – niisutamiseks.  Selle ajaga tekib kulmudele ka õrn     koorik, mille eemaldudes näebki lõpptulemust. Umbes kahe nädala pärast on korrektsioon, kus tehakse vajadusel täiendavaid parandusi.

Nüüd võin kindel olla, et näen igas olukorras ja hoolimata käsil olevatest tegevustest välja hoolitsetud ja kaunis, ilma et peaksin muretsema meigi pärast.

Mina olen oma kulmudega väga rahul!

Mis on püsimeik?

Püsimeik ehk mikropigmentatsioon on kulmude, silmade ja huulte kuju korrigeerimine ning nahavigastuste või sünnidefektide esteetiline parandamine turvalisel ja hügieenilisel meetodil spetsiaalsete värvide ja tehnika abil.
Loodus kingib meile ilu, kuid mitte kõigile ei kingi ta kauni kujuga kulme, väljendusrikkaid silmi või erksa varjundiga ideaalse kontuuriga huuli. Tänapäeval saad seda kõike endale ise kinkida püsimeigi abiga.

Püsimeigi eesmärk on näida alati võimalikult loomulikuna, tuues esile inimese näojooni. Püsimeik on käsitöö ja kunstiteos, seega sõltub tulemus väga palju meistri oskustest ja kogemustest.

Sõltuvalt elustiilist (nt puhkused päikese käes) ja tegevustest (saun, solaarium jne) püsib tulemus kuni kaks aastat. Selle aja jooksul saab kokku hoida hulga aega igapäevaselt meikimiselt ning kosmeetikale kuluvat raha.

Püsimeik võib tõsta inimese enesekindlust, aga eelkõige lihtsustab see elu ja annab võimaluse olla alati stiilne ja särav.

Püsimeik – kellele ja miks?

•    Meestele ja naistele.
•    Kiire elutempoga inimestele, kel ei jagu aega meikimiseks.
•    Inimestele, kellel esineb allergiat tavakosmeetika suhtes.
•    Kõigile, kes soovivad vabadust igapäevasest meikimisest.
•    Neile, kes ei suuda ennast ise enam hästi meikida (vanus, haigus).
•    Neile, kes harrastavad aktiivselt sporti.
•    Neile, kel on rasune nahk, kus meik ei püsi.
•    Neile, kes soovivad varjata trauma- või operatsiooniarme.
•    Neile, kes kannatavad juuste väljalangemise käes (alopeetsia või keemiaravi).
•    Neile, kel esineb pigmendilaike (vitiliigo).
•    Neile, kes sooviksid parandada näo asümmeetrilisust või varjata ealisi muutusi.
•    Meestele ja naistele, kes soovivad näida alati hoolitsetud ja veetlevad!

  Nataliya Yeremenko
  - Rahvusvaheline püsimeigi meister
  - Ülevenemaalise Esteetilise Dermopigmentatsiooni Spetsialistide Liidu (O.S.E.D.) liige
  - Kunstnik, stilist, jumestaja
  - Lõpetanud Saksamaa kooli „My Style“
  - Õppinud Venemaa ja Ukraina tunnustatud meistrite käe all

 Auhinnad, tunnustused
  - O.S.E.D. karika võitja Venemaa lahtistel võistlustel Peterburis
  - Püsimeigi turniiri võitja 2012
  - Karika „Protseduuri hügieen“ võitja 2012