Reklaam sulgub sekundi pärast

REIKI MEISTER Toomas: antibiootikumid löövad inimese kehas platsi puhtaks

Kui inimene jääb haigeks, siis enamasti haaratakse esmalt ikka tablettide ja rohtude järgi ning ka arstid kirjutavad tänapäeval üsnagi kergekäeliselt ravimeid patsientidele välja, tõdeb reiki õpetaja Toomas Piik. Kõige kangemaks tabletiks on kahtlemata antibiootikumid, mis kusjuures ühe uuringu kohaselt pidavat olema viirustele toiduks.

On neid, kes usuvad, et antibiootikume ei tohiks üldse võtta. Toomas, kes on ka Reiki Kliiniku asutaja Eestis, usub aga seda, et teatud olukordades on need siiski asendamatud. "Antibiootikumide töö on kõik elav meie sees ära hävitada, nii halvad - haigused, viirused ja muud, kui ka meie sisesed head bakterid, kes aitavad meil ainevahetust reguleerida ja osalevad meie jaoks energiatootmises. Antibiootikumid lihtsalt hävitavad kõik ära, plats lüüakse puhtaks. Samas on teatavatel puhkudel antibiootikud asendamatud. Siinkohal tuleb arstidel korralikult kaaluda, kas neid välja kirjutada või mitte,”ütleb Toomas.

Toomas tõdeb, et inimese organismi taastamine pärast antibiootikume võtab aega. "Anti-bio (AB), mis kaudselt tähendab eluvastane või eluvastasus. AB kasutamise järgselt on immuunsus suhteliselt madalal tasemel ja keha kasutab kõiki varuressursse immuunsuse taastamiseks. AB kasutamisega kulutatakse kehas ära väga palju energiat ja tasakaalustamiseks on vaja eraldi lisaenergiat, et keha ei kaotaks organite vahel koostoimet. Üldjuhul pärast antibiootikumide kuuri on inimestel küllaltki pikaajaline füüsiline nõrkuseperiood ja väsimus. Vastukaaluks on vaja lisaks võtta vitamiine ja mineraale, mille eesmärk on sisenõrenäärmetes käivitada toitainete tootmine. Need on keha jaoks vajalikud organismisisesed toitainete vabrikud, mille toodang hormoonidena aitab meie sisekeskkonda terve ja töökorras hoida."

Uuringud antibiootikumide mõjust kestavad jätkuvalt. “Mõni aeg tagasi tuli minuni info, et antibiootikud pidavat olema viirustele toiduks. Kui õige see on või mitte, ma siinkohal ei kinnita ega lükka ka ümber, aga mõtlemisainet annab see küll. Siinkohal tahan öelda, et igasugune ravi peab olema väga täpselt kaalutletud otsus. Mis puutub aga tablettide võtmisesse, siis olen arvamusel, et mõned arstid kirjutavad väga kergekäeliselt tablette välja,”möönab Toomas.

Toimetas: Karin Karu