Reklaam sulgub sekundi pärast

REIKI MEISTER Toomas: vähihaigusest paranemine on otsus

Kas inimene on võimeline ennast ise vähihaigusest terveks ravima? See on küsimus, mille üle võib arutlema jäädagi ning ühest vastust enamasti ei leita. Reiki õpetaja Toomas Piik usub, inimene võib kõigest terveks saada, kuid selleks peab ta seda ise ka sügaval sisimas tahtma - terveks saamine on otsus.

"Kõigest on võimalik terveneda, kui inimene on enda sees võtnud vastu otsuse terveks saada. Eelkõige tuleb inimesel ikkagi aru saada, kas tal on sisemine soov end terveks teha või mitte. Keegi ei saa väljastpoolt aidata kui inimene ise ei taha. Inimesed üldjuhul ei ole selle mõtteni isegi jõudnud ega tea, kas nad tahavad terveneda," nendib Toomas, kes on ühtlasi ka Reiki Kliiniku asutaja Eestis.

Usutakse, et vähihaigusest saab terveneda mitme meetodi abil, kuid kas see on võimalik ka ilma arstliku sekkumiseta? "Nii ja naa. Inimese teadvus on see koht, milles olevad mõttemustrid juhivad kõiki protsesse. Kui inimene mõtleb, et teda keegi aidata ei saa, siis nii see asi ka jääb, kuni inimene oma mõttemustrit muudab. Kõik algab sisemisest otsusest. Kui inimene peab võimalikuks tervenemist ja kasvõi natukenegi sellesse usub, siis sellega pannakse alateadvuses tööle tervenemise programm ja keha hakkab muutuma. Teadvus kas lubab või lülitab välja. Oma töös jälgin ma ise alati just seda, kas inimene on oma olemuses tervenemiseks valmis ja kas tema teadvuses on see miski, mis lubab terveks saada.”

Tervenemine saab Toomase sõnul alguse sellest, kui inimene võtab vastu otsuse: tahan olla terve. “Minu juurde tulevad abi saama üldjuhul need, kes otsivad seda lootustkiirt. Need, kes on alla andnud ei räägi tervenemisest isegi enam oma lähedastelegi. Otsus tuleb esimesena - tahan terve olla, - alles siis hakkab tulema ka võimalusi terveks saada. Seejärel ilmuvad kontaktid, kelle poole pöörduda või inimesed, kes nagu kogemata räägivad kellestki. Üks kirjanik on oma raamatutes rääkinud, kuidas ta korvpallisuurusest kasvajast kuue nädalaga vabanes. Mitte ühtegi tabletti ega kirurgilist sekkumist - ja kasvaja kahanes olematuks pooleteise kuuga! Ta lihtsalt läks oma elu uuesti üle vaatama ja oma tehtud vigu otsima, et nendest tekkinud viha ja pingeseisundeid vabastada. See oli suur endasse vaatamine.”

Toomas usub, et inimene ise tekitab endale vähihaiguse ning on võimeline sellest ka ise vabanema. “Me ise kasvatame endale vähi ja me ise saame sellest ka lahti. Selline on meie teadvuse loodud maailm meie enda sees. Viha ja negatiivsus mürgitavad meid meie enda poolt. Kokkuvõttes ütlen oma vanaisa öeldud sõnad: kõik, mis teed, teed endale. Mitte keegi ei saa meid mõjutada peale meie enda. Reageerime alati enda mustrite kaudu. Oma mustreid saame ka ise muuta, tuleb vaid otsustada. Tuleb enda vigadele päriselt otsa vaadata ja aru saada, et nende vigadega teeme end ise haigeks. Oma lollustest vabanedes aga terveneme.”

Toimetas: Karin Karu