RETSEPT: 100% PATUVABA tummine šokolaadikook
pildid: Tuuli Ivainen

Tuuli blogis on kõik koogid, kommid, küpsised ja muu hea parem suhkru ja nisujahu vaba, mistõttu on alati tegemist tervislike maiustustega, mida süües ei pea tundma süümepiinu. Ilm muutub järjest külmemaks ning mis võiks olla parem, kui end teki sisse kerra tõmmata ning sooja tee kõrvale patuvaba suussulavat šokolaadikooki nosida?

Tegemist on retseptiga, mille valmistamine on imelihtne ning et siin pole kasutatud ka muna, siis on see sobilik ka veganitele.

VAJA LÄHEB 

1/2 suurt küpset avokaadot
3 keskmist väga küpset banaani (sellest sõltub koogi magusus ja kreemisus)
1 purk võiube
2-3 spl tumedat (toor)kakaod
1 spl toasooja kookosrasva
maitse järgi steviapulbrit, vaniljet, kaneeli
kaunistamiseks kakaonibse (neid võib lisada ka taigna sisse)
köögikombaini või võimsamat blenderit

VALMISTAMINE 

Koori ja tükelda banaanid ning aseta köögikombaini (või blenderisse), lisa juurde tükeldatud avokaado, oad, kakao, kookosrasv ning maitseained. Blenderda kuni ühtlase kreemja tekstuuri saavutamiseni.

Kui segu on valmis, siis vala see küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Soovi korral võib enne ahjupanekut koogile peale puistata ka kakaonibse. Seejärel tõsta kook ahjust välja ning lase täiesti maha jahtuda ning taheneda, siis maitseb kook kõige paremini!