Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT AJAKIRJAST JAMIE: dekoratiivne kartulikook

Aprillikuu ajakirjast Jamie leiad omapäraseid ja uudseid kevadisi retsepte. Ajakiri on müügil veel viimast nädalat ja selle auks jagame teiega ühe mõnusa koduse kartulikoogi retsepti. Mida sul selleks aga vaja läheb?

Jamie ajakirja veebruar-märts numbrist leiad omapäraseid ja uudseid kevadisi retsepte. Ajakiri on müügil veel viimast nädalat ja selle auks jagame teiega üht mõnusat koduse kartulikoogi retsepti. Mida sul selleks aga vaja läheb?

Kartulikook Prantsuse talupojataldrikuga

Portsjonist jätkub kuni kaheksale inimesele

* 1 sl oliiviõli
* 3 punast sibulat, kooritud ja viilutatud
* 2 sl värskelt riivitud mädarõigast
* 150 g võid
* 1 kg kartuleid, kooritud ja viilutatud umbes 3 mm paksuseks
* 20 g Gruyere'i juustu, riivitud
* 100 g endiiviat või muud aromaatsemat salatit, lehed rebitud
* 1–2 peotäit salatilehti, näiteks frisée-salatit ja vesikressi
* väike kimp rediseid, viilutatud
* 1 suur õun, kangideks lõigatud
* väike kimp murulauku, hakitud
* peotäis Kreeka pähkleid
* 6 keedetud vutimuna, kooritud ja viilutatud
* valik juustu, vinnutatud liha ja 3–4 pikka saia, serveerimiseks
* trühvliõli (soovi korral), serveerimiseks

Prantsuse kaste

* 1⁄4 küüslauguküünt, kooritud ja hästi peeneks hakitud
* 1 tl Dijoni sinepit
* 2 sl valge või punase veini äädikat
* 6 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamisõpetuse leiad ajakirja Jamie märts-aprill numbrist.

Head katsetamist!