Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: EVELIN ILVESE mandli-kookosleib

Mandi- ja kookoseleib on Evelin Ilvese enda välja töötatud retsept, mis on avaldatud ka tema retseptiraamatus "leib". Tegu on lihtsa ja omalaadse retseptiga, mis Evelini sõnul sobib väga hästi ka neile, kes muidu on klassikalise musta leiva austajad ning lisaks on tegu gluteenivaba tootega.

Mandi- ja kookosleib on Evelin Ilvese enda väljatöötatud retsept, mis on avaldatud ka tema retseptiraamatus "Leib". Tegu on lihtsa ja omalaadse retseptiga, mis Evelini sõnul sobib väga hästi ka neile, kes muidu on klassikalise musta leiva austajad ning lisaks on tegu gluteenivaba tootega.

Vaja läheb:

3 muna
200 ml kookosvett (või mineraalvett, kasemahla, taimset piima)
80 g mandlijahu
2 sl kookosjahu
1 sl psülliumipulbrit
1 tl soodat + 0,25 tl sidrunimahla
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl meresoola
1 sl (palmi)suhkrut
1 sl kartulitärklist
3 peotäit pähkleid (hakitud sarapuupähklid ja kõrvitsaseemned on ideaalsed)

Tee nii: 

Sega suures kausis jahud küpsetuspulbri ja soodaga (soodale piserda enne sidrunimahla). Teises kausis klopi lahti munad, lisa (kookos)vesi ning sega vedelik kokku jahudega. Lõpus sega sisse pähklid ja seemned. Lase tainal 15-20 minutit seista (psülliumijahu paisub). Kummuta segu leivavormi, silu märja käega pealt siledaks ning küpseta eelkuumutatud ahjus 250 kraadi juures 10 minutit, seejärel alanda kuumus 175 kraadini ja küpseta veel 20-25 minutit. Hea oleks kasutada auru või panna ahju põhja kauss vee või jääkuubikutega. 

Serveeri või ja meega või mis tahes soolase või magusa leivakattega.

Retsept pärineb Evelin Ilvese raamatust "Leib"