Tuuli jagab oma blogis imelihtsat ning maitsvat läätseburgeri valmistamise retsepti, mis on oma koostisosade poolest vegan, ent maitseb kindlasti ka neile, kes ei ole veganid. Kes soovib, võib burgeri serveerida klassikalise kukli ja värske salatiga, kuid muidugi võib seda serveerida ka kotletina ja ilma kuklita. Vaja läheb: 250 g punaseid läätsi marineeritud kurki/hapukurkitomativiilepunast sibulat burgeri vahele lisamiseksmaitsestamata jogurtit (sojajogurt, kaerajogurt, tavaline maitsestamata jogurt, Kreeka jogurt vms)2-4 küüslauguküünt200 g šampinjone1 suurem sibul1/2 klaasitäit kaerahelbeid/jahu vms juhuks, kui segu on liiga vedelnatuke soola, ürte, datlisiirupit (või muud magustajat)rohelist salatit (frillice on burksi vahel minu meelest kõige mõnusam!)meelepäraseid kukleid (nt täisterakuklid, seemnetega kuklid, gluteenivabad kuklid vmt) Muidugi sobib läätsekotletti serveerida näiteks salatilehtede vahel, valmistades naked burger'i - lase vaid fantaasial lennata! VALMISTAMINE Keeda läätsed pehmeks ning purusta pudrunuia või kahvliga ühtlaseks massiks. Prae pannil peeneks hakitud sibul ja seened ning sega saadud segu purustatud läätsedega. Lisa vajadusel juurde kaerahelbeid. Maitsesta ning vormi saadud segust kotletid ja prae pannil või küpseta ahjus. Meie pruunistasime pannil ning lasime ka ahjus veidi aega küpseda. Retseptis toodud kogusest saab umbes 6-8 läätsekotletti. Kastme jaoks sega kokku jogurt koos peeneks hakitud küüslaugu (võib kasutada ka küüslaugupressi), veidikese soola, pipra ja magustajaga. Soovi korral võib lisada ka veidi sidrunimahla või veiniäädikat ning maitserohelist. Seejärel ei jää muud üle kui burks valmis ehitada ning nautima asuda!
Hendrik Terras abikaasaga — FOTO: Hendrik Terras/Instagram Pere ja kodu “ME PEAME minema poodi uut autot ostma.” Hendrik Terrase ja tema lapseootel abikaasa ostud ei mahtunud autosse ära
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda