Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: GURMAANILE LOODUD VEGAN läätseburger

Tuuli jagab oma blogis imelihtsat ning maitsvat läätseburgeri valmistamise retsepti, mis on oma koostisosade poolest vegan, ent maitseb kindlasti ka neile, kes ei ole veganid. Kes soovib, võib burgeri serveerida klassikalise kukli ja värske salatiga, kuid muidugi võib seda serveerida ka kotletina ja ilma kuklita.

Vaja läheb:

250 g punaseid läätsi
marineeritud kurki/hapukurki
tomativiile
punast sibulat burgeri vahele lisamiseks
maitsestamata jogurtit (sojajogurt, kaerajogurt, tavaline maitsestamata jogurt, Kreeka jogurt vms)
2-4 küüslauguküünt
200 g šampinjone
1 suurem sibul
1/2 klaasitäit kaerahelbeid/jahu vms juhuks, kui segu on liiga vedel
natuke soola, ürte, datlisiirupit (või muud magustajat)
rohelist salatit (frillice on burksi vahel minu meelest kõige mõnusam!)
meelepäraseid kukleid (nt täisterakuklid, seemnetega kuklid, gluteenivabad kuklid vmt)

Muidugi sobib läätsekotletti serveerida näiteks salatilehtede vahel, valmistades naked burger'i - lase vaid fantaasial lennata!

VALMISTAMINE 

Keeda läätsed pehmeks ning purusta pudrunuia või kahvliga ühtlaseks massiks. Prae pannil peeneks hakitud sibul ja seened ning sega saadud segu purustatud läätsedega. Lisa vajadusel juurde kaerahelbeid. Maitsesta ning vormi saadud segust kotletid ja prae pannil või küpseta ahjus. Meie pruunistasime pannil ning lasime ka ahjus veidi aega küpseda. Retseptis toodud kogusest saab umbes 6-8 läätsekotletti.

Kastme jaoks sega kokku jogurt koos peeneks hakitud küüslaugu (võib kasutada ka küüslaugupressi), veidikese soola, pipra ja magustajaga. Soovi korral võib lisada ka veidi sidrunimahla või veiniäädikat ning maitserohelist.

Seejärel ei jää muud üle kui burks valmis ehitada ning nautima asuda!