RETSEPT: hommikune munapuder singiga
Foto: shutterstock

Pole midagi maitsvamat kui hommikune munapuder. Õhulise ja mahlase munapudru valmistamiseks on siiski vaja teada paari olulist nippi. Kui neid meeles pidada, võid olla kindel, et uus lemmik hommikusöögilauale on sündinud, kirjutab Soppa365. 

Vaja läheb (2 portsjonit):

4 kanamuna

1,5 dl piima või koort

100 g sinki

100 g võid

Soola ja pipart

Tee nii: 

Löö munad suuremasse kaussi lahti, lisa seejärel piim ning klopi kahvliga segu lahti kuni mass on ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta keskmise suurusega pann madala kuumusega pliidile ning lase või seal ära sulada. Kui või on sulanud ja hakkab kergelt mullitama, vala pannile singikuubikud. 

Pruunista need kergelt läbi ning vala pannile lahtiklopitud munad.  Oota umbes 15 sekundit, et muna hakkaks hüübima. Sega segu aeglaselt puust pannilabidaga umbes 3-4 minuti jooksul.

Tõsta pann tulelt siis, kui munapuder on veel läikiv ja mõnest kohast osaliselt hüübimata, sest muna küpseb edasi ka siis, kui on pannilt ära tõstetud. Puista peale hakitud maitserohelist ning serveeri meelepäraste lisanditega.