RETSEPT: KARAMELLINE oa-blondie
pildid: Tuuli Ivainen

Taimne, magus, suussulav, rafineeritud suhkru vaba, ei sisalda gluteeni, laktoosi ega isegi mitte mune. Lihtne, mugav, maitsev, toitev ja tervislik! Mida ühelt healt koogilt veel tahta? Blogija Tuuli Ivainen jagab põnevat retsepti, mis kahtlemata väärib katsetamist  kellele siis ei meeldiks karamelline hõrgutis?

Karamelline oa-blondie

VAJA LÄHEB:

2 purki võiube 

datli-, vahtra- või agaavisiirupit 

100 g gluteenivabu kaerahelbeid 

60 g kookosõli 

60 g naturaalset (ilma lisatud suhkruta!) pähklivõid 

vajadusel veidi vett või taimset piima 

näpuotsatäis soola 

köögikombaini/võimsamat blenderit 

* karamelliaroomi (soovi korral)

VALMISTAMINE

Aseta oad sõelale ning loputa korralikult voolava vee all. Seejärel aseta oad köögikombaini, lisa juurde sulatatud kookosõli, pähklivõi, kaerahelbed, sool ja siirup, vajadusel lisa ka veidi vett ja tilgakse karamelliaroomi. Töötle segu kuni ühtlase tekstuuri saavutamiseni. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kooki 180 kraadi juures seni kuni kook saavutab kuldpruuni jume. Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda. Enne serveerimist nirista peale veel veidi siirupit. Siirupile võid lisada samuti törtsu karamelliaroomi ja näpuotsatäie soola.