Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: KELLY SILDARU lemmikkook valge šokolaadi ja vaarikatega

Eesti parim ekstreemsportlane ja maailmameister Kelly Sildaru on üksnes 16aastane, kuid saavutusi on tal tänaseks rohkem kui paljudel elu jooksul kokku tuleb. Sportlasena tuleb aga erilist rõhku panna oma toitumisele ning tervislikud ja täisväärtuslikud toitained on siinkohal äärmiselt olulised.


Eesti parim ekstreemsportlane ja maailmameister Kelly Sildaru on üksnes 16aastane, kuid saavutusi on tal tänaseks rohkem kui paljudel elu jooksul kokku tuleb. Sportlasena tuleb aga erilist rõhku panna oma toitumisele ning tervislikud ja täisväärtuslikud toitained on siinkohal äärmiselt olulised.

Kelly jagas ajakirjale Selveri Suvekiri oma lemmikkoogi retsepti, mille valmistamine on imelihtne ning just suvel on see lausa ideaalne pakkumiseks nii külalistele kui ka pere keskel nautimiseks.

Vaja läheb:

1 pakk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
150 g külma võid
100 g valget šokolaadi, tükeldatud

Täidis:

400 g kohupiimakreemi
200 Kreeka jogurtit või hapukorrt
2 muna
1 dl pruuni suhkrut
natuke soola
400 g vaarikaid

Tee nii:

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Puista muffinipulber kaussi, haki või sekka, kuni saad purutaolise massi. Lisa hakitud šokolaad. Voorderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Puista kolmveerand purusegust vormi põhja. Sega kausis kokku kohupiim, jogurt, munad, suhkur ja sool ning kalla koogipõhjale. Laota peale vaarikad - need võid näpuga pisut kohupiima sisse vajutada. Puista järelejäänud pruun puru vaarikatele ning küpseta eelsoojendatud ahjus 45 minutit. Lase koogil pisut taheneda ja võta alles siis vormist välja.