Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: kihiline apelsinikissell

Kihiline apelsinikissell sobib imeliselt nädalavahetuse magustoiduks. Apelsinide asemel võib julgelt kasutada teisigi sügavkülmas seisvaid marju. Usu, tänulikest sööjatest puudust ei tule - olgu tegu siis kas apelsini- või marjakisselliga, vahendab Soppa365. 

Koostisained: 

Piimakissell: 

5 dl täispiima

3 spl maisitärklist

2 spl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Apelsinikissell: 

4 dl apelsini täismahla

2 spl kartulitärklist

2 spl suhkrut

2 tl riivitud apelsinikoort

1-2 apelsini

Kaunistuseks: 

1 spl suhkrut

riivitud apelsinikoort

Tee nii: 

1. Kõigepealt keeda valmis piimakissell. Mõõda paksu põhjaga potti piim, maisitärklis, suhkur ja vanillisuhkur. Vispelda tasaseks. Seejärel kuumuta segu seda puulusikaga kogu aeg segades. Keeda kisselli 3 minutit. Vala kissell klaasi ja raputa pinnale natukene suhkrut kooriku tekke ennetamiseks. Lase jahtuda. 

2. Seejärel valmista apelsinikissell. Mõõda potti apelsinimahl, kartulitärklis, suhkur ja soovi korral riivitud apelsinikoor. Vispelda tasaseks. Kuumuta segu, seda puulusikaga koguaeg segades. Lase kissellil mulksuma hakata ja tõsta siis pott tulelt. Vala kissell klaasi ja raputa pinnalle suhkrut. Lase jahtuda. 

3. Koori apelsin ning seejärel lõika see väikesteks tükkideks. Lisa tükid apelsinikisselle sisse. 

4. Aseta kissell kihiliselt magustoiduklaasidesse (kõigepealt piimakissell, seejärel apelsinikissell, piimakissell jne). Kaunista pealt riivitud apelsinikoorega.