Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: KÕIGE MAITSVAM mustikapirukas

Mustikad on ühed tänuväärsed marjad, sisaldades palju organismile kergesti omastatavaid vitamiine ning mineraale. Nende üheks suurimaks plussiks on suur veesisaldus ja ning madal kalorsus. Lisaks sellele, et mustikaid võib niisama süüa ja smuutide sisse panna, tasub nendest ka pirukaid küpsetada. Lausa kohustulik on serveerida mustikakoogi kõrvale jäätist või vanillikastet, kirjutab Ilta Sanomat. 

Põhi: 

100 g toasooja võid
1/2 dl suhkrut
2 dl nisujahu

Täidis: 

3 dl mustikaid
3 spl suhkrut
1 spl kartulitärklist
200 g hapukoort
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Tee nii: 

Sega omavahel taignaks toasoe või, jahu ja suhkur. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Seejärel sega omavahel mustikad, suhkur ja kartulitärklis. Vala segu ettevaatlikult põhjale. 

Lisa hapukoorele muna ja vanillisuhkur ning kalla segu täidise peale. Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit. Jahuta pirukat natukene enne serveerimist. 

Head isu!