Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT! KÕIGE ÕIGEMAD ülepannikoogid – soolased ja magusad

Kõikvõimalikke pannkookide valmistamise retsepte on interneti avarused täis ning enamasti on ka igal suuremal perekonnal vähemalt üks põlvkondadest pärandatud retsept. Ent kui sooviks on proovida midagi uut või lihtsalt pisut teistmoodi, siis kindlasti võiks katsetada siinset lihtsat ülepannikookide retsepti.

Kõikvõimalikke pannkookide valmistamise retsepte on internetiavarused täis ning enamasti on ka igal suuremal perekonnal vähemalt üks põlvkondadest pärandatud retsept. Ent kui sooviks on proovida midagi uut või lihtsalt pisut teistmoodi, siis kindlasti võiks katsetada siinset lihtsat ülepannikookide retsepti.

Vaja läheb:

2,5 dl piima (laktoositalumatuse puhul mandlipiima)
1,5 dl kaerajahu
1 muna
1 tl suhkrut või pisut suhkruasendajat
0,5 tl soola
praadimiseks kookosrasva

Tee nii:

Sega kõik koostisained omavahel kenasti läbi ja jäta tainas umbes tunniks ajaks toatemperatuurile paisuma. Nüüd kuumuta pann ning prae ülepannikoogid. Antud kogusest peaks valmima umbes 8 suurt pannkooki.

MÄRKUS:

Kui tainas on tund aega kerkinud ning sa soovid teha magusaid pannkooke, siis enne praadima asumist võiks pannkoogitainale sisse segada ka röstitud kaerahelbeid, õunaviile, kookoshelbeid, banaaniviile, kaneeli, kardemoni, mandlilaaste.

Kui soovid soolaseid pannkooke, lisa teelusikatäie suhkru asemel vaid näpuotsaga suhkrut ning asenda pool kaerajahust näiteks tatrajahuga, et saavutada pisut teise maitsenüansiga tulemus. Soolasele pannkoogitainale võib lisada hakitud seeni, sinki, kanaliha.