Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: küpsisetort vahukoore ja kirsikompotiga

Küpsisetort on eestlaste seas alati olnud palavalt armastatud ning kõige rohkem meeldib see loomulikult lastele. Miks mitte algava kooliaasta puhul võttagi koos lastega ette üks lihtne küpsisetordi tegu, mis pakub nii valmistamise rõõmu kui ka maitsenaudingut.

Allpool on välja toodud lihtne retsept, kuidas valmistada üks korralik küpsisetort vahukoore ja kirsikompotiga.

Vaja läheb: 

3 ja pool pakki kandilisi küpsiseid (3 x 180 g) 

1–2 dl piima 

700 g kivideta kirsikompotti

500 g vanillikohupiimapastat

2 dl vahukoort

meelepärast riivitud šokolaadi

Soovi korral suhkrut vahukoore ja vanillikohupiimapasta magustamiseks.

Tee nii:

Esmalt sega omavahel kokku vahustatud vahukoor ja vanillikohupiimapasta; kui soovid, lisa ka suhkrut.

Kasta küpsised korraks piima sisse ja laota vaagnale (3 x 4 küpsist). Määri küpsiste peale kolmandik vahukoore-kohupiimapasta segu. Kasta jälle küpsised piima sisse, laota vahukoore-kohupiimapasta kihile ja nüüd pane vahele ka üks kiht kirsikompotti. Sinna peale määri taas vahukoore-kohupiimapasta kiht ja taas piimas leotatud küpsised ja kirsikompott. Korda kihtide ladumist kuni küpsised on otsas. Kaunista riivitud šokolaadiga. Nüüd aseta tort külmikusse umbes 24 tunniks tahenema.