Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: maailma parim lasanje

Seda lasanjeretsepti lausa peab ise järele proovima, sest kui sa seda veel teinud ei ole, oled paljust ilma jäänud. Lasanje on lausa nii hea, et ka Garfield kiidab heaks, kirjutab Soppa365.

Vaja läheb:

Lasanjeplaate (1820, kogus oleneb vormi suurusest)

Tomatikaste:

500 g hakkliha

1 sibul

23 küüslauguküünt

500 g purustatud tomateid

2 spl tomatipastat

1 hakitud paprika

Juustukaste:

50 g võid

1 dl jahu

1 l piima

20 g juustu

soola

valget pipart

Peale:

150 g riivitud juustu

Tee nii:

Kõigepealt valmista tomatikaste. Pruunista pannil hakkliha, sibul ja paprika. Lisa tomatipasta, purustatud tomatid ja riivitud küüslauguküüned. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all umbes 1015 minutit.

Seejärel valmista juustukaste. Sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 56 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.

Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda 23 korda, kuni toiduained on otsas.

Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 3040 minutit.