RETSEPT, MIS SOBIB IMELISELT sooja suvepäeva: Õrnsoolasiig
Pilt: Maksim Toome

Mõned kuud tagasi leidis aset Buduaari gurmeekool restoranis Olaf. Hõrgud retseptid, mis Olafi peakoka Jürgen Lipi poolt loodud, sobivad ideaalselt selleks, et ka enda kodus üks tõeliselt gurmeelik lõuna või õhtusöök valmistada.  Kuidas valmistada taevalikku ja suviselt kerget õrnsoolasiigi? 

 

RETSEPT


Soolasiig:

1 kg siiafileed

Maitsestamiseks meresoola, ühe sidruni koort ja tilli

Karulaugu kodujuust:

400 g Tere Piim kodujuustu

50 g 30% hapukoort

50 g karulauguhoidist

Paar  küüslauguküünt

Näpuotsatäis koriandrit

Maitsestamiseks soola ja pipart

Marineeritud juurikad:

250 g  porrulauku

250 g porgandit

250 g valget redist

50 g suhkrut

100 g valge veini äädikat

150 g vett

Puhasta kala. Maitsesta soola, sidrunikoore ja tilliga. Jäta ööseks külma marineerima. Fileeri järgmisel hommikul. Karulaugu kodujuustuks sega kokku kõik komponendid. Marineeritud juurikateks lõika juurikatest ribad. Marinaadiks sega suhkur, valgeveiniäädikas ja vesi. Pista juurikad marinaadi ja lase seista üle öö.