RETSEPT: SANDRA DAŠKOVA sinihallitusjuustukreemi-peedimuffinid
pildid: Eesti parim pagar

Modell Sandra Daškova, kes osaleb ka hetkel teleekraanil jooksvas saates "Eesti parim pagar," armastab üle kõige köögis toimetamist ning hõrgutiste valmistamist. Sandra sinihallitusjuustukreemi-peedihummuse muffinid viivad tõepoolest keele alla ning sobivad imeliselt ka pidulikuma sündmuse raames lauale.

Midagi keerukat antud retsept juures ei ole ning tulemus on lausa imeline.

PÕHI:

4 dl nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

3 spl värsket hakitud tüümiani

2 spl maisimannat

1,5 dl vahukoort

2 muna

40 g toiduõli

1 dl piima

soola, pipart

 

KREEM:

40 sinihallitusjuustu DORBLUE 50%

100 toasooja toorjuustu

4 spl vahukoort

80 g röstitud metsapähkleid

 

PEEDI HUMMUS:

100 g keedetud peeti

200 g konserveeritud kikerhernest 

1 spl seesamiseemned

2 küüslauguküünt

25 ml oliiviõli

3 spl sidruni mahla

Cayenne'i pipart, pipart, soola

 

KAUNISTUSED:

hernevõrseid

1spl musti seesamiseemneid

peedikrõpse (TERRA köögivilja ja sinise kartuli krõpsud)

Põhi: Sega jahu, küpsetuspulber, maisimanna ja hakitud tüümian. Lisa kohvikoor, õli, sool ja pipar. Sega ühtlaseks. Lisa muna ning piim. Taigen peab tulema hapukoore paksune. Pane muffinivormidesse (saab umbes 7tk). Küpseta ahjus 180 kraadi juures 35 minutit. Lase jahtuda. 

Kreem: Vahusta toorjuust. Lisa vahukoor ning vahusta ühtlaseks. Lisa sõrmede vahel väikeseks murendatud sinihallitusjuust ning väikesteks tükkideks tambitud röstitud metsapähklid. Pane külma ootama. 

Hummus: Pane kõik hummuse koostisosad kaussi ning püreesta. Maitsesta soola, pipra, sidruni ja Cayenne'i pipraga. Pane külma.  

Serveerimine: Võta muffin ning tee selle keskele auk. Täida auk kreemiga. Pane tordipritsikotti hummusesegu ning kaunista sellega muffinPane muffini peale hernevõrsed ning peedikrõpsu tükid. Viimasena raputa muffinile mustad seesamiseemned.