RETSEPT: sinimerekarbid kooreses kastmes
Foto: shutterstock

Sinimerekarbid on ideaalne peotoit, mida on tegelikult üsna kerge valmistada ning mõnus otse laua keskele asetatud potist süüa. Lisaks heale maitsele on sinimerekarpides ka palju vajalikke toitaineid. Näiteks leidub seal B12-vitamiini ning oomega-3-rasvhapet, kirjutab Soppa365. 

Koostisained: 

2 sibulat

3 küüslauguküünt

1 tl kurkumit
 
3 dl nisuõlu
 
2 dl vett

2 spl õli

2 dl koort

1 kalaleemekuubik

1 kg sinimerekarpe (koos karpidega)

Natuke peterselli

1 sidrun

Valmistamine: 

1. Koori ja tükelda sibul ning küüslauk väikesteks tükkideks. Kui kasutad toorest kurkumit, siis riivi see. Lase õli potis keema ning pruunista sibul, küüslauk ja kurkum. Lisa vesi, õlu ja koor. Sega sisse kalaleemekuubik ning lase kaanel all umbes 20 minutit vaikselt podiseda. 

2. Kui kasutad tooreid sinimerekarpe, pese need hoolikalt puhtaks. Sügavkülmutatud karbid on juba eelnevalt puhastatud. 

3. Kui leem on valmis, lisa karbid ning sulge kaas. Lase küpseda umbes 5 minutit. Karbid on valmis, kui need on lahti. Kaunista peterselliga ning pigista sekka sidrunimahla.