Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: SINU ELU PARIMAD hommikumunad

See on juba teada: kanamuna on 2017. aasta trendikaim tooraine. Ja pole ka ime, sest muna on toiduvalmistamisel peaaegu täiuslik toode. See on taskukohane, toitainerikas ja sobib paljude toitude valmistamiseks.

Üks kõige maitsvamaid hommikusöögiretsepte on pärit Türgist. Selles retseptis ühendatakse muna teise, antud juhul ehk mõnevõrra üllatava hommikusöögivariandi ehk jogurtiga.

See võib tunduda küll veidi kummalisena, kuid proovimine tasub ennast igal juhul ära.

Kombinatsioon on sõltuvust tekitav. Isegi kogenud toidukriitikud on gilbir-munadest vaimustusse sattunud. Tähelepanu keskpunktis on pošeeritud muna, mis ühendatakse Türgi jogurti ja ürdiõliga.

Koostis:

3 dl Türgi jogurtit
4 kanamuna
2 l vett
3/4 dl äädikat
3 spl võid
1/2 tl suitsetatud paprikat
1 spl hakitud koriandrit
1 spl hakitud peterselli
1 spl hakitud oreganot
1 väike küüslauguküüs
3 spl oliiviõli
1 tl valget veiniäädikat
1/2 tl soola
natuke musta pipart

Tee nii:

Sulata või ja sega hulka suitsetatud paprika. Jäta segu natukeseks ootama. Haki ürdid. Koori ja haki küüslauk. Sega ürdid oliiviõliga. Kuumuta vesi ja keeda seda mõni minut. Lisa äädikas ja hoia vett just keevana. Tee kaks muna kohvitassi katki. Sega vesi ning kalla munad veepinna lähedalt potti. Küpseta 2 muna korraga. Lase munadel 2 minutit keeda ning tõsta need seejärel potist. Valmista ülejäänud munad samamoodi. Jaga jogurt kahele väikesele taldrikule. Aseta mõlemale taldrikule 2 pošeeritud muna ning vala maitsetatud või ja ürdiõliga üle.

 

allikas: soppa365