RETSEPT: SUUSSULAV valgurikas laimikook
pildid: Tuuli Ivainen

Suhkruvaba? Valgurikas? Suussulav? Magus ja samaaegselt ka parajalt hapukas? Lihtne ja kiiresti valmiv? Jah, just täpselt nii kirjeldab Tuuli oma blogis seda mõnusat maiust, mis valmib vaid hetkega, paitab maitsemeeli ning toetab igakülgselt tervislikku toitumist ja annab kõhulihastele lausa hoogu juurde!

VAJA LÄHEB 

150–300g 3% rasvasisaldusega maitsestamata kohupiimakreemi 

1–2 muna 

maitse järgi steeviat (pulbri kujul) 

näpuotsatäis soola 

maitse järgi värsket laimimahla + koort (koorega aga liialdada ei maksa, muidu võib juhtuda, et koogike saab liiga mõru!) 

mikserit (saab ka ilma, kuid õhulisema tulemuse saavutamiseks on hea munad eelnevalt vahustada)

VALMISTAMINE

Vahusta mikseriga munad koos steevia ja soolaga, lisa kohupiimakreem ning vahusta veel. Seejärel lisa kohupiima-muna vahusegule värskelt pressitud laimimahl ja riivitud koor. Vala segu meelepärasesse küpsetusvormi(desse) ning küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit, sõltuvalt kogusest ning koogivormi suurusest.