RETSEPT: TÕELISELT HÕRK "kõigevaba" šokolaadidessert
pildid: Tuuli Ivainen

Õnneks ei pea magustoidu tegemine alati sugugi keeruline olema  see hõrgutav maius valmib üksnes kolme komponendi abil ning sobib ideaalselt isegi veganitele ja paleotoitujatele. Tuuli iseloomustab oma retsepti kui väga lihtsat, maitsvat ning tervislikku desserti, mis pakatab šokolaadist.

Siinses retseptis ei ole gluteeni, laktoosi ega ka rafineeritud suhkrut.

VAJA LÄHEB: 

Kookoskreemi (rasvasema kookospiima tahket/kreemjat osa) 

Datlisiirupit/agaavisiirupit või muud meelepärast (Siirup annab mõnusa tekstuuri ja maitsenüansi, kuid soovi korral võib lisada ka steeviat või kookospalmisuhkurt)

Naturaalset (magustamata!) kakaopulbrit

VALMISTAMINE: 

Tõsta kookoskreem lusikaga kaussi, lisa juurde kakaopulber ja datlisiirup. Lisa näpuotsaga ka hästi veidi soola, sest see aitab maitsetel paremini esile tulla. Sega hoolikalt läbi ja serveeri näiteks maasikatega! NB! Pane külmkappi mõneks tunniks kuni üleööks tahenema ning sega enne söömist uuesti läbi, siis maitseb eriti hästi.