RETSEPT: tõeliselt kohevad ja pontsakad sõrnikud
pildid: Kristiina Lauri

Kohevad ja paksud pontsikud on vahel just see, mida hing ihaldab. Lihtne valmistada, koostisosi on üksnes neli ning lisandite osas saab oma fantaasia lendu lasta. Blogija Kristiina Lauri jagab imemaitsvat sõrnikute retsepti ning innustab katsetama.

Sõrnikud sobivad ideaalselt nii nädalalõpu hommikusse kui ka kiireks lõunaks või miks mitte vahepalaks just sellel hetkel, mil nälg näpistama kipub.

Vaja läheb:

3 pakki vanilje RICOTTA kohupiima

3 muna

100 g (täistera) nisujahu

35 tilka vaniljeekstrakti või vanillisuhkrut

Tee nii:

  • Sega kausis kohupiim, jahu ning munad enam-vähem ühtlaseks massiks.
  • Lisa vajadusel endale meelepärane magusaine (mesi, steevia) ja sega edasi.
  • Proovi ka!
  • Lase mehel, sõbrannal, õel ka proovida…
  • Kui on okei ja tunned mõnusat vaniljemaitset, on segu valmis, vastasel juhul lisa vanilje ekstrakti.
  • Aseta pann pliidile ning viska sinna tükk võid.
  • Tõsta supilusikaga segu pannile ja vormi ühtlased plönnid.
  • Küpseta üheltpoolt kuldpruuniks ning seejärel keera pannilabidaga teistpidi.
  • Serveeri soovipärase lisandiga.

Lisandid:

maasika toormoos

õuna (toor)moos

mustikad

Kreeka jogurt